ELISE LOEHNEN

Sedam godina bila je desna ruka Gwyneth Paltrow, a sada je otkrila pravu istinu o njezinom Goopu

24.03.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Bez imalo zadrške, u videu objavljenom na vlastitom Instagram profilu, nekadašnja šefica u Goopu i desna ruka holivudske glumice Gwyneth Paltrow, Elise Loehnen, izrekla je poprilično teške optužbe na svojeg bivšeg poslodavca, priznavši kako je raditi tamo bilo 'toksično'

Obožavatelji Gwyneth Paltrow jasno se sjećaju podcasta njezinog brenda Goop, u kojem je, kao suvoditelj, angažirana njezina tada desna ruka Elise Loehnen. Ona je, zajedno s Gwyneth, bila i redovna u pojavljivanjima u Netflixovoj seriji 'The Goop Lab', no sve se promijenilo 2020. kada je Elise, nakon sedam godina suradnje odlučila dati otkaz.

Iako je tada govorila kako je razlog njezina odlaska pisanje knjige, njezine posljednje objave na Instagramu govore suprotno. 'Svoj posao u Goopu sam napustila prije gotovo dvije godine i tada sam se odlučila odreći svih 'čišćenja'. Za mene je to postalo sinoninom za dijetu i razna ograničenja. Stalno sam osjećala pritisak, imala osjećaj da nemam zdravi odnos sa svojim tijelom. Stalno sam se pokušavala kazniti, kontrolirati. Posljednje dvije godine jedem kao tinejdžer i moram vam reći da uživam u tome', započela je svoj video Loehnen, optuživši izravno problematične wellness trendove za svoju 'iskrivljenu' sliku o vlastitom tijelu.

  • +3
Elise Loehnen Izvor: Profimedia / Autor: Ian Tuttle / Getty images / Profimedia

Kako je rekla, nakon što je napustila Goop odbacila je sve nametnute ideje kako bi njezino tijelo trebalo izgledati kod 42-godišnjakinje koja ima dvoje djece.

'Wellness kultura zna biti toksična', iskrena je Elise. 'Pokušavam pronaći mjesto gdje opet mogu početi voljeti svoje tijelo', govori bivša šefica u Goopu implicirajući kako je sve postalo iskrivljeno tijekom njezinog posla kod Gwyneth Paltrow.

'Odbijam se kažnjavati hranom ili se suzdržavati i održavati kilograme ispod razine koje moje tijelo zapravo želi. Nemam ni energije ni želje za tim.'

Inače, ona nije prva koja je progovorila o toksičnoj radnoj sredini u Goopu, s lošom atmosferom među radnicima i zlim djevojkama te malim plaćama.