Po njegovoj definiciji, matematiku je izmislio čika Mate, koji se u međuvremenu zaljubio u djevojku Tiku. Osnovne su operacije te discipline: prva i najvažnija - množenje, zatim dijeljenje, a tek nakon njih zbrajanje i oduzimanje.
Sinoć su se stanari vratili u školske klupe, a sve je skupa ličilo na Pervanovu 'Večernju školu'. Svaki je stanar bio zadužen održati desetominutno predavanje iz područja koje najbolje poznaje i to znanje prenijeti svojim sustanarima.

Najdosadnijima su proglašeni Sabinino predavanje o domaćim životinjama, Mrkvino izlaganje o potresima te Markovo objašnjavanje što je to kick boxing, dok su više nego duhoviti bili Krešo i Rina, ali je čak i njih nadmašio Saša.

Najprije je na sebe nabacio mantil i u ruke uzeo šibu, da bi zatim na ploču napisao: Matematika. Iako su stanari bili vrlo sumnjičavi da bi i njegovo izlaganje moglo biti nasmrt dosadno, vječni im je student Saša demonstrirao upravo suprotno.


Množenje je, po Saši i po njegovoj matematici, osnovna ljudska radnja. Stanari su brzo prihvatili njegovu šalu, pa su i sami započeli diskusiju. 'Profesore, kako se množi i čime?' upitao ga je Mrkva. Kad su došli do dijeljenja, Rina je poskočila od radosti jer je prva znala definiciju: 'Znam, znam! Dijeljenje je kad se ljudi rastaju, pa dijele imovinu', a preduhitrila je ostale i kod definiranja matematičke operacije oduzimanje: 'A oduzimanje, profesore, to je kad vidiš nekog lijepog, pa se oduzmeš!'

Saša je pohvalno komentirao Rinine zaključke, a zatim je potražio Sabininu asistenciju kod zbrajanja. Upitao ju je što se dobije kada se zec zbroji s konjem, a Sabina je mudro zaključila: 'Zekonja!'

Krešo je svoje sustanare učio kako ispeći kruh, no čini se da su imali problema s memoriranjem koliko čega ide u smjesu, pa je Krešo bio primoran povisiti ton na svoje učenike. 'Kila, petnaest, pet, šest!' ukratko im je objasnio omjere.

Rina ne bi bila Rina da od svoga predavanja ne napravi show, pa je tako najprije pet minuta erotično brisala ploču i uputila učenike da je zovu 'profesoressa'. Na ploču je konačno zapisala naslov 'Povijest' te upitala ostale neka joj definiraju što je to povijest. Nakon Sabinine jako pametne izjave da je to znanost koja proučava prošle živote, Mrkvica je sve stanare uspio nasmijati svojim viđenjem te discipline: 'Mi smo povijest!'