Ornelaje prva posumnjala da Saša nema baš tako altruistične namjere dočimtvrdi da bi svi trebali namjerno odustati od nepranja osim jedne osobe,koja bi u vanjskome svijetu podijelila novac od ovog zadatka s ostalimstanarima.

Saša nije odustajao u svom nagovaranju, pa mu je Orni rekla neka seide liječiti. 'Smrdio si i prije i smrdiš i sad', rekla mu je. 'Ja setoga ne sramim. Smrdio sam cijeli život', odgovorio joj je kao da je tonešto simpatično. Također mu je prigovorila da se pravi altruist isvetac, a zapravo je dvoličan i lobira po kući kako bi sam osvojiolovu.

Mrkva ga je pak čuo kako govori da će preko njega mrtvog uzeti15.000 kuna koji bi trebali pripasti njemu, a Ornela tvrdi da on,između ostalog, ima svoje prste u odustajanju Ivana L. i Bete.


Za doručkom je ovaj sukob eskalirao kad ga je Ornela pitala zašto inzistira na toj ideji budući da nitko osim njega ne smatra da je to dobra ideja. Saša tvrdi da uopće nije stvar u nepranju, već u novcu i nedostatku solidarnosti, te da stanari nemaju povjerenja jedni u druge i boje se da im, ako odustanu, na kraju onaj koji dobije nagradu neće dati dio, unatoč dogovoru.

Ostali se pak s tom tezom ne slažu. Marko ga je kategorički odbio, a Rina mu je pokušala objasniti da, kad je već nekoliko dana prljava, onda može još jedan dan, pa na miru uzeti samo novac koji je zaslužila. Također mu je rekla da baš je stvar u nepranju, jer ona inače ne bi htjela biti prljava iz fore.

Saša cijelo vrijeme tupi da bi sve ovo trebalo biti zezancija te da je on samo htio vidjeti koji su njihovi razlozi. No, ostavši sam u dvorištu, govorio je: 'Što da sad radim nego da ih sve izbacim, osim ako oni mene ne izbace. Ako to naprave, onda su naj.....' Kasnije je i Beti natuknuo da bi ih najradije sve pobacao iz igre pritiskom na gumb, osim Marka i, naravno, sebe.