televizijska zvijezda

Saša Kopljar: 'Ako vam kažu da su pedesete nove četrdesete, ne nasjedajte'

Saša Kopljar

Saša Kopljar

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Nova TV

Jedno o najpoznatijih domaćih TV lica Sašu Kopljara na voditeljskoj stolici Dnevnika Nove TV gledamo još od 2002. godine. Toliko dugo je pred kamerom te informativne emisije da je postao stalni član večernjih obiteljskih druženja, a iako smo se naviknuli na njegovu ozbiljnu, profesionalnu pojavu, Sašu u privatnom životu karakterizira izniman smisao za humor kojim često uveseljava i svoje redakcijske kolege

Ljeto je iza nas. Kako ste ga proveli?

Kao i većina - spašavajući se od vrućina. Na relaciji Zagreb - Dalmacija. Ponekad mi se čini da najveći dio ljeta provodim na Dalmatini. Poznajem već sve djelatnike benzinskih crpki na A1, kao i ponudu njihovih restorana. Ako želite znati tko prodaje najbolju štrudlu sa sirom i grožđicama, slobodno me kontaktirajte. Ljetna baza mojoj obitelji je Primošten, odakle se zalijećemo na izlete po gradovima duž obale. Ovoga ljeta - od Poreča do Vodica.

Provodite li godišnji bez gledanja televizije ili joj ne možete odoljeti?

Ne mogu bez TV-a, još je dobro ako je uključen samo jedan prijamnik. Uključen je stalno, od jutra do sutra. Čak sam se uhvatio da i radio slušam preko TV-a. Ali tako bi bilo i da ne radim na televiziji jer su vijesti i televizijski svijet moja privatna i poslovna strast.

Pročitala sam da se ne kupate u Jadranskom moru jer vam je prehladno, a i smeta vam neravno morsko tlo. Kako se ljeti rashlađujete i gdje vam more paše?

More me ove godine ugodno iznenadilo jer je bilo u nekoliko navrata podnošljivo hladno, tako da sam se čak i okupao.

Saša Kopljar i Marija Miholjek zaštitna su lica Dnevnika Nove TV

Saša Kopljar i Marija Miholjek zaštitna su lica Dnevnika Nove TV

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Nova TV

Smatrate li poželjnim da voditelj unosi osobne komentare u prezentaciju vijesti i događanja?

Ako govorimo o dnevničkoj formi, u kojoj radim, trebala bi biti lišena bilo kakvog osobnog stava voditelja. Dapače, držim da ljudi koji rade taj posao ne bi trebali ni za koga navijati niti zastupati neku od političkih opcija koje obično, onako grubo, dijelimo na lijeve i desne. Ovaj posao može biti jako jednostavan, ugodan i društveno koristan ako se vodite načelima istine, pravde i objektivnosti.

Što to u vama kola da i dalje želite raditi posao vezan uz TV? Samo izazov ili… ?

Odgovorit ću vam protupitanjem - ima li zanimljivijeg posla od toga?

Koliko ega ima u televizijskom novinarstvu?

Ima ga vjerojatno koliko i drugdje, samo što se teže sakriva. Oni koji ga u ovom poslu ne uspijevaju zatomiti i ugušiti ili barem prikriti, loše prolaze. Najviše kod gledatelja.

Saša Kopljar sa suprugom Renatom i njihovom kćeri Arianom. Osim nje imaju 14-godišnjeg sina Frana

Saša Kopljar sa suprugom Renatom i njihovom kćeri Arianom. Osim nje imaju 14-godišnjeg sina Frana

Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic / CROPIX

Osim Dnevnika, što vam zaokuplja pozornost, čime se volite baviti?

Bavim se još mnogim stvarima, dan mi je obično prekratak za sve što me zanima.

Treba li se čovjek zadovoljiti onime što je postigao ili se letvica uvijek treba podignuti više? Postoji li nešto što niste uspjeli postići na svom životnom putu? Jeste li zadovoljni postignutim?

Rekao bih da još nije vrijeme da pravim nekakav završni račun života, no riskirat ću i reći da jesam zadovoljan. Živjelo se i živi se dosta burno, bez previše planiranja, s puno iznenađenja i šokova, često uz puno rizika, no nimalo dosadno. Ja vam život ne shvaćam kao penjanje po nekoj vertikali, već kao širenje po horizontali (smijeh). Tu ima puno više prostora za nove izazove.

Saša Kopljar na počecima svoje televizijske karijere

Saša Kopljar na počecima svoje televizijske karijere

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Da biste svoj posao profesionalno odradili, a vjerujem da nije nedostajalo stresa, morate imati fizičku, mentalnu i psihičku kondiciju. Kako je održavate? Postoji li neki recept, poseban način života?

Nema nekog posebnog režima. Protiv stresa je, kažu, potrebno puno odmora, tako da ja tu preporuku iskorištavam kad god mogu. Puno hodam, pomalo vježbam. Privatno vrijeme ponekad volim provoditi sam ili u što manjem društvu.

Kći Ariana vam se odlučila za manekenstvo, a već je prvim pojavljivanjem na modnoj pisti polučila nevjerojatan uspjeh. Je li vas iznenadio takav njezin uspjeh?

Ta priča o Ariani i manekenstvu u načelu je pozitivna priča. Već prvi koraci u tom svijetu donijeli su joj puno toga dobroga, prije svega putovanja i kontakte. Nisam tu previše angažiran, osim kao tjelohranitelj (smijeh). Ariana sama određuje tempo i ne želi da se išta događa nauštrb njenog školovanja u Gornjogradskoj gimnaziji. Putuje gotovo isključivo preko praznika, a plan joj je da se modelingu potpuno posveti po završetku škole. Ja je podržavam.

Što su vam donijele pedesete i koje su po vama najbolje godine za muškarca?

Ako vam kažu da su pedesete nove četrdesete, ne nasjedajte. No ima još u meni još vatre i još puno planova.

  • +8
  • +5

Saša Kopljar

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!