U ČEMU JE TAJNA

Samozatajni zavodnik otrov je za poznate ljepotice: Heidi Klum, Irina Shayk, Demi Moore samo su neke od onih koje su pale na njegov šarm

03.04.2020 u 06:32

Bionic
Reading

Proteklih 15-tak godina, ime Vito Schnabel veže se uglavnom uz atraktivne žene i razuzdane provode. Ovaj samozatajni bogati trgovac umjetninama uspio je zavesti neke od najpoznatijih svjetskih manekenki, glumica i modela, a zanimljivo je da su neke u to vrijeme bile starije 25 godina od njega

Vito Schnabel sin je umjetnika i redatelja Juliana Schnabela i dizajnerice Jacqueline Beaurang, a vlasnik je i galerije Vito Schnabel, koja je osnovana 2015. godine u Švicarskoj. Svoju prvu izložbu organizirao je sa svega 16 godina, a s 18 je već naveliko radio s velikim imenima.

Kako mu je krenulo na poslovnom planu, tako se okružio bogatim i slavnim ljepoticama koje se gotovo uvijek mogu vidjeti u njegovu društvu. Na putovanjima diljem svijeta, u ludim provodima u New Yorku ili Los Angelesu, na glamuroznim zabavama i crvenom tepihu, uvijek je u pratnji neke dugonoge ljepotice.

Osim toga, u njegovoj ljubavnoj prošlosti bilježi se nekoliko ozbiljnijih veza primjerice trogodišnja romansa s njemačkim supermodelom Heidi Klum. To mu je ujedno i najdulji ljubavni odnos. Ovaj okorjeli zavodnik, zalizane, reklo bi se 'mafijaške' frizure, uvijek uglađenog stajlinga sačinjenog od najluksuznijih modnih brendova, trenutno se vrti oko Irine Shayk.

Samim time nagnuo nas je da pročešljamo njegovu ljubavnu prošlost i prisjetimo s kime je sve hodao.

Ima fetiš na zrelije žene

Žene su, ovog samozatajnog tajkuna, počele oblijetati još dok je pohađao srednju školu. U dobi od 13 godina zapažen je u intenzivnom druženju s tada 12 godina starijom Frankie Rayder. Atraktivna Frankie javnosti je bila poznata zbog svojih golišavih fotki u prestižnom magazinu Sports Illustrated, te joj je očito godilo druženje s tada tek stasalim tinejdžerom.

Nakon toga svoje je zanimanje za čak 23 godine mlađeg pokazala još jedna svjetski poznata manekenka. Australka zansnog tijela Elle Macpherson nekoliko je mjeseci hodala s mladim zavodnikom.

Atrakciju koju je kod starijih žena izazivao Vito Schnabel opisala je jednom prilikom prijateljica njegovih roditelja, producentica Nemo Librizzi.

‘Vito je oduvijek bio zreliji od svojih vršnjaka. Sjećam se da bi starije, zrelije žene vrlo brzo pale na njega jer je znao voditi konverzaciju. Osvojio bi ih svojom elegancijom, ali i pametnim temama. Naravno, bilo je tu uvijek i mlađih žena koje je to privlačilo’, objasnila je Librizzi.

Drugi dobro upućeni obiteljski izvor, za medije je jednom prilikom ustvrdio da je Vito oduvijek prštao samopouzdanjem i imao fetiš na starije žene.

Da nema namjeru odustati od nešto zrelijih žena Schnabel je pokazao tijekom desetomjesečne veze s glumicom i producenticom Liv Tyler. Zgodna brineta devet je godina starija od Vita, a prekinuli su u travnju 2011. godine.

Narednih nekoliko mjeseci Vito se posvetio poslu, te povremeno partijao s modelima, seksi pjevačicama i starletama. A onda je u njegovo naručje stigla glumica Demi Moore, koja je taman bila u turbulentnom odnosu sa svojim također mlađim suprugom Ashtonom Kutcherom. Tada 49-godišnja Moore mjesec je dana ljubovala s tada 25-godišnjim kustosom i trgovcem umjetnina.

Koketiranje, šarm i manire prema ženama Vito je usvojio od svoga oca

Njegov ekscentrični otac Julian Schnabel također nije bio imun na romanse s lijepim ženama. Od prve supruge Jacqueline Schnabel, Vitove majke s kojom još ima kćeri Stellu i Lolu, razveo se 1992. nakon 12 godina braka. Godinu kasnije oženio se s baskijskom glumicom Olatz López Garmendiom, s kojom ima blizance Cy i Olmu. Od nje se razveo 2010., a onda je slavni redatelj započeo vezu s modelom May Andersen s kojom dijeli sina Scootera.

Oni koji ih dobro poznaju, Juliana i Vitu Schnabela opisuju kao velike zavodnike koji žene tretiraju s velikim poštovanjem.

‘Oni su stara škola, prema ženama se odnose s mnogo poštovanja, pokazuju manire i dobar odgoj. Odnose se prema svakoj ženi kao da je članica kraljevske obitelji.’

Ne čudi stoga da je brzo nakon veze s Demi Moore, na mladog plejboja pala Njemica Heidi Klum. Ova zanosna plavuša Schnabela je poznavala još kao dječaka, a kada je stasao u zavodnika, započela je s njim ljubavnu vezu. Zajedno su bili tri godine, tijekom koje su se mnogo puta zajedno pojavili na raznim javnim događanjima. Klum je za svog tadašnjeg partnera imala samo riječi hvale, kazavši kako Vito zna ženu držati kao kap vode na dlanu.

  • +14
Vito Schnabel Izvor: Profimedia / Autor: Mike Frey/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘Kada vam se obraća, imate osjećaj da ste jedina, posebna žena u toj prostoriji. To je nešto nevjerojatno’, rekla je svojedobno Heidi.

Kada je prekinuo trogodišnju vezu s Klum, za koju su mnogi pričali da će rezultirati brakom, Schnabel se ponovno okrenuo glumicama. Prohodao je s Amber Heard, s kojom je posebno blizak bio na teniskom turniru Wimbledon. Prije nešto više od godinu i pol, par je prekinuo, a Heard se okrenula ženskim partnericama.

Prije nekoliko dana Schnabel je viđen u društvu lijepe Ruskinje Irine Shayk. Mnoge je zaintrigiralo njihovo druženje, posebice jer je na snazi mjera o distanciranju od prijatelja i poznanika kako bi se smanjilo širenje koronavirusa. 34-godišnja manekenka, koja je prije deset mjeseci prekinula vezu s glumcem Bradleyjem Cooperom, s kojim ima kćerkicu Leu De Seinu, snimljena je u šetnji s godinu mlađim trgovcem umjetnina te potom kako ulazi u zgradu u kojoj živi Schnabel, samo nekoliko koraka iza njega.

‘Vito je oduvijek imao stila, znao je izgledati profinjeno, a ne pretenciozno u isto vrijeme. Košulja i pulover od kašmira postali su njegov zaštitni znak. Osim toga mislim da ima toliko uspjeha kod žene zbog svog karaktera. On je prava pjesnička duša, zna sve osvojiti. Istovremeno vrlo je uspješan u poslu, ima nos za biznis. Mislim da to žene jako privlači’, zaključila je jedna njegova poznanica.