AŠA NADAREVIĆ

Samozatajni sin legendarnog Mustafe Nadarevića nije krenuo njegovim stopama, no otac bi sigurno bio ponosan

09.11.2022 u 20:25

Bionic
Reading

Sin Mustafe Nadarevića i njegove druge supruge Snježane Nožinić, Aša Nadarević svoju je karijeru gradio daleko od kamera i pogleda javnosti, no odluka da svoju ljubav prema sportu prenese na pripadnice nježnijeg spola i pomogne im da se nauče obraniti, ovih ga je dana stavila u prvi plan

'Prilog o mojoj grupi BJJ-a/Samoobrane u @inmagazinnovatv. Hvala svima u studiju i režiji! Treninzi se održavaju pon/sri/pet 18:30-19:30 u @first_fitness_ff na Zavrtnici 17. Grupa je zatvorenog tipa (nije u sklopu grupnih treninga teretane) i broj polaznica je ograničen ,pa ako ste zainteresirane javite mi se u inbox.'

Stoji to pored videa snimljenog za IN Magazin, kojeg je na svom Instagram profilu objavio Aša Nadarević. Možda vam na prvu ime ne znači ništa, iako poznato zvuči, no ako vam kažemo da je riječ o sinu legendarnog Mustafe Nadarevića, sve sjeda na svoje mjesto.

Aša Nadarević nije krenuo stopama svog oca, baš kao ni njegova starija sestra Nana Nadarević, no svoju je karijeru i više nego uspješno gradio u sportu. Punih 15 godina bavi se brazilskom borilačkom vještinom jiu jitsu, a sada je odlučio svoje iskustvo podijeliti s polaznicima svog tečaja samoobrane.

'Čuo sam za puno situacija gdje bi samopouzdanje stečeno na borilačkim vještinama već u startu razoružalo tu neugodnu situaciju. Puno ljudi zapravo nije nikad doživjelo fizičko nasilje i kad se ono dogodi se smrznu, zato je odličan jiu jitsu da postepeno navikavamo tijelo na taj fizički kontakt i stres kontrolirani ovdje na treningu, pa ako se on dogodi i dalje će tu biti adrenalin, ali ga možete kontrolirati jer ste bili u sličnim situacijama na treningu', rekao je za IN Magazin Aša Nadarević.

Ponosna na brata je i Nana Nadarević, koja je nedavno rodila svoje prvo dijete, a koja je Aši napisala: 'A hvala sestri što se cijelo djetinjstvo tukla sa mnom i time odredila moj put u bjj?' Aša Nadarević na to joj je odgovorio: 'Kada sam prvi put stupio na tatami.... bio sam spreman.'

Inače, Ašu je Mustafa Nadarević dobio s drugom suprugom Snježanom Nožinić, a iako je bio uspješan u sportu, njegovom ocu bilo je kaže teško prihvatiti njegov izbor.

Mustafa Nadarević Izvor: Cropix / Autor: Admir Buljubasic / CROPIX

'U mlađim danima bavio se boksom, ali je saznao da odumiru moždane stanice i uvijek su mu te borilačke vještine bile, opasno su mu zvučale, tako da smo imali razgovor oko toga. No, u jiu jitsu nema udaraca. Mislim da je tati bilo važno da mi nađemo svoj poziv i tu nas je apsolutno poticao i podržavao', rekao je Aša i dodao:

'Tata je cijeli moj život bio jedna umirujuća prisutnost i ta njegova staloženost je i dan danas nešto što mi stvara osjećaj sigurnosti i nešto što mi je važnije od bilo kakvog savjeta koji mi je dao.'

Mustafa Nadarević preminuo je 22. studenog 2020. i nažalost nije dočekao ni rođenje svoje unuke Rumi, koju je rodila Nana Nadarević, a osim njih dvoje, imao je i kći Nađu. Legendarni glumac svojedobno je otkrio i kako je dao djeci imena - Nana je dobila ime jer je njezina starija sestra Nađa Mustafinu mamu, a svoju baku, zvala nana, a Aša je ime dobio po njegovom prijatelju iz Bosanskog Novog, kojem je zapravo Aša bio nadimak.