OBRATIO SE JAVNOSTI

Samozatajni sin kraljice Elizabete prekinuo šutnju: 'Hvala vam na podršci, nemate pojma koliko to znači'

16.09.2022 u 21:08

Bionic
Reading

Poput brojnih članova kraljevske obitelji najmlađi kraljičin sin, princ Edward, poznatiji kao grof od Wessexa, također se putem službene izjave odlučio javno osvrnuti na odlazak svoje majke, kraljice Elizabete II u 96. godini života

‘Kao obitelj, odrasli smo učeći dijeliti naše roditelje, posebno našu voljenu mamu, s Nacijom, njezinim kraljevstvima i Commonwealthom. Iako je bilo lijepo provesti vrijeme opraštajući se s njom nasamo u Balmoralu, sada je vrijeme da dopustimo drugima da se mogu oprostiti’, započeo je svoju službenu izjavu za javnost princ Edward.

‘Preplavila nas je plima emocija i dirnuo veliki broj ljudi koji su dali sve od sebe kako bi izrazili svoju ljubav, divljenje i poštovanje prema tako posebnoj i jedinstvenoj osobi koja je uvijek bila uz nas. A sada smo tu za nju, ujedinjeni u tuzi. Hvala vam na podršci, nemate pojma koliko to znači.

Kraljičin odlazak ostavio je nezamislivu prazninu u svim našim životima. Sophie i ja smo imali veliko zadovoljstvo vidjeti našeg Jamesa i Louise kako uživaju u mjestima i aktivnostima koje su njihovi djedovi i bake toliko voljeli. S obzirom na to da nam je mama dopuštala da provodimo toliko vremena s njom, mislim da je i ona uživala gledati kako te strasti cvjetaju. Ta zajednička vremena, te sretne uspomene, sada su postali iznimno dragocjeni svakome od nas.

  • +8
Sophie, grofica od Wessexa Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / Rota / MirrorPix / Profimedia

Neka Bog blagoslovi Njezino Veličanstvo i neka se dugo čuva uspomena na nju čak i kad štafeta koju je nosila ovih proteklih 70 godina sada prelazi na sljedeću generaciju i na mog brata Charlesa.

Živio kralj’, zaključio je svoju službenu izjavu za javnost mlađi brat novopečenog britanskog kralja Charlesa III.

Princ Edward i njegova dugogodišnja supruga Sophie bili su najčešći gosti pokojne kraljice. Često bi šetali pse i uživali u društvu britanske vladarice. Presudna je bila 2005. godina, kada je grofica od Wessexa izgubila majku, preminulu od raka želuca, a kada je kraljica Elizabeta II pokazala svoje najosjećajnije lice i ponašala se prema njoj kao prema vlastitoj kćeri. Njihovom sjajnom odnosu doprinijelo je tome i to što su obje imale jednake interese i hobije.

  • +3
Kraljica Elizabeta II. sa svojim ljubimcima Izvor: Profimedia / Autor: Illustrated London News / Shutterstock Editorial / Profimedia