PRVA DAMA AMERIKE

Samozatajna ali vrlo moćna: Ovo je Melania Trump kakvu još nismo imali prilike upoznati

  • Autor: N.B.
  • Zadnja izmjena 04.12.2019 06:57
  • Objavljeno 04.12.2019 u 06:57
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Objavljena je nova knjiga 'Free, Melania: The Unauthorized Biography' autorice Kate Bennett, u kojoj se pomnije opisuje život samozatajne američke prve dame Melanije Trump. Kako provodi vrijeme, zašto ne spava u istoj sobi sa suprugom i kolika su joj prava u Bijeloj kući, javnost sada donekle može doznati iz njezine biografije

CNN-ova reporterka Kate Bennett, koja već dug niz godina prati stanje i vijesti iz Bijele kuće, objavila je knjigu 'Free, Melania: The Unauthorized Biography', a koja opisuje do sada nepoznatu stranu američke prve dame Melanije Trump.

'Smatram da javnost ima iskrivljenu sliku o gospođi Trump. Vlada mišljenje da je ona tiha, povučena, da se skriva iza svojih sunčanih naočala. I istina, ona često šuti, ali privatno je vrlo komunikativna i ne biste vjerovali, ali ima jak utjecaj na svoga supruga', objasnila je Bennett potrebu da svoj doživljaj Melanije Trump baci na papir.

Kakva je prema njezinim riječima zapravo ova samozatajna Slovenka

Uspoređujući je s njezinim prethodnicama, Melania je povučena i nema potrebu često biti u medijima, kao ni davati izjave ni intervjue. Po tomu se bitno razlikuje od svoga supruga Donalda Trumpa, koji se teško suzdržava od obraćanja medijima te kojem jutro započinje objavama na društvenoj mreži Twitter.

Sofisticirana prva dama dobro zna razlučiti kada se i u kojem obliku obratiti javnosti, a kada to čini, uvijek pazi da je poruka jasna i vezana uz temu i prigodu u kojoj se nalazi.

Na kritike, lažne vijesti i nagađanja o svom privatnom životu naučila je ne reagirati te jako dobro zna da svojim ishitrenim izjavama neće postići ništa dobro.

Bennett u svojoj knjizi piše da je gospođa Trump jedna od rijetkih osoba koja zrači toplinom kada ju upoznate, a istovremeno pred mnoštvom kamera uspijeva zadržati kameni izraz lica odajući dojam hladne i bezosjećajne žene.

Melania Trump

Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

Autorica ističe da su napisi o Melanijinom zarobljeništvu i teškom životu uz predsjednika samo mit te otkriva da je ona zapravo vrlo moćna unutar Bijele kuće. Njezino se mišljenje cijeni kako u predsjedničkom uredu, tako i u ostalim dijelovima kuće te vrlo često uzima stvari u svoje ruke.

Tvrdi isto tako da je besprijekorno odjevena, što već cijeli svijet jasno zna, no ističe da moda nije njezina jedina strast.

Okružena jakim osiguranjem, prva dama voli imati mir u svoja četiri zida

Biti na poziciji moći nije uvijek med i mlijeko, a to najbolje znaju oni koji se jednom presele u Bijelu kuću. Svaki potez nekoliko se puta preispituje, svaki pokret pomno se prati, a ništa ne prolazi bez jakih snaga tajne službe i osiguranja koje je tamo danonoćno.

Melania Trump

Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Kruže glasine da predsjednik, kao ni ostatak njegove obitelji ne smiju sami otvarati prozore i namještati temperaturu u prostorijama, već to obavljaju djelatnici tajne službe nakon provjere sigurnosti. Upravo zato Melania voli imati dozu intime barem u četiri zida svoje prostrane sobe.

Istina je, s predsjednikom ne dijeli istu spavaću sobu, već spavaju svaki u svojoj, a smještene su na različitim katovima. 'Njezino' zapadno krilo kuće mjesto je u kojem provodi najviše vremena, a ono se prostire na 2700 kvadrata od ukupno 5100, koliko ih ima cijela predsjednička rezidencija u Washingtonu.

Prividno vrlo neutjecajna, a zapravo u svojim rukama ima veliku moć

Treću godinu zaredom javnost prvu damu ne uzima ozbiljno. Vrlo često igraju se njezinim titulom, kao i statusom. No autorica knjige tvrdi suprotno. Gospođa Trump zapravo vrlo lukavo koristi svoju poziciju. U konkretnim situacijama voli uzeti stvar u svoje ruke i tada je vidljivo da podupire supruga i da je od njega naučila sve o vodstvu. Primjerice, bivša članica tajne službe Mira Ricardel prošle godine dobila je otkaz i to zahvaljujući prvoj dami. Naime o njezinu se otpuštanju mnogo govorilo, a nitko nije poduzimao nikakve korake.

Nakon svog službenog putovanja Afrikom, Melania je hladno i bez mnogo razvlačenja poručila: 'Stav je Ureda prve dame da (Ricardel) više ne zaslužuje čast služenja u ovoj Bijeloj kući.'

Dokazala je tada cijelom svom osoblju da ona nije samo lijepa figura koja prati svog supruga, već netko tko u tom dijelu kuće ima potpunu autonomiju za donošenje odluka. Upućeni tvrde da je njezino mišljenje jednako cijenjeno i u drugom dijelu kuće, u kojem suvereno vlada Donald Trump.

  • +7
  • +4

Melania Trump

Izvor: Profimedia / Autor: Steven Senne / AFP / Profimedia

Zategnuti odnosi s pokćerkom Ivankom Trump

Ono što brine autoricu knjige odnos je Melanije i Ivanke Trump, dvije najbliže žene američkom predsjedniku, koje na njega imaju jednak utjecaj. Naime, prema njezinu zapažanju, do zategnutih odnosa dolazi zbog nerazdijeljenih dužnosti i kada se jedna drugoj upliću u segmente poslovanja.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: White House Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

Zato, iako naizgled dvije žene prikazuju pristojan odnos te ostavljaju dojam da podupiru jedna drugu, Bennett tvrdi da je to daleko od idile.

Vrlo često je Ivanka Trump uključena u važne poslove svoga oca, a to kod Melanije izaziva ljubomoru i zavist.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: PAT BENIC / UPI / Profimedia

Melanija čini sve kako bi poštovala tradiciju svojih prethodnika

Možda isprva nije bila oduševljena činjenicom da će njezin suprug postati američki predsjednik te da će naredne godine provesti daleko od voljenog penthousea u središtu New Yorka, ali danas gospođa Trump razmišlja mnogo drugačije.

Prilagodila se novonastaloj situaciji te se svim silama trudi poštovati nepisane tradicije svojih prethodnika. Donald i Melania razmišljali su čak o tome da svom sinu Barronu nabave psa, koji bi ujedno bio kućni ljubimac ove predsjedničke obitelji. Poznato je da je svaka do sada imala svog krznenog ljubimca.

Melania se navodno raspitivala o raznim pasminama pasa, gledala kako se brinuti o njima i koji zahtjeva kakve uvjete. Na koncu je, suglasno sa suprugom, odustala od ove odluke. Obitelj Trump naime nije poznata kao veliki ljubitelji pasa.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!