SLUČAJAN TVIT

Samo nekoliko dana prije dodjele Američka filmska akademija napravila veliki gaf

05.02.2020 u 11:45

Bionic
Reading

Slučajna objava na Twitteru Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti podignula je veliku prašinu, a dok javnost nagađa i raspravlja o dobitnicima Oscara, onoga za najbolji gaf ovogodišnje dodjele čvrsto u rukama drži sama Akademija

Institucija koja stoji iza filmskih nagrada Oscar otkrila je sjajan alat pomoću kojega obožavatelji filma uoči nedjeljne ceremonije dodjele nagrada u Dolby Theatreu u Los Angelesu mogu tvitati svoja predviđanja.

Umjesto očekivanog oduševljenja zbog nove 'igračkice', objava je izazvala bijes ljubitelja filma jer je Akademija u tvitu sa svojih 3,4 milijuna pratitelja podijelila svoja predviđanja ovogodišnjih dobitnika.

Naime, kako bi i vizualno predstavila svoj novi alat, Akademija je u objavi na Twitteru ponudila sliku zaslona na kojoj piše 'Moja predviđanja Oscara' s njihovim predviđanjima dobitnika u glavnim kategorijama.

Na vizualu kojega su brzo izbrisali, ali su ga brojni pratitelji retvitali, Akademija tako predviđa da će nagradu za najbolji film odnijeti 'Parazit', Sam Mendes s filmom '1917' bit će nagrađen kao najbolji redatelj, nagradu za najbolji originalni scenarij odnijet će 'Parazit', a za najbolji adaptirani scenarij 'Jojo Rabbit'.

U kategorijama najboljih glumačkih ostvarenja, Akademija Oscara za najbolju mušku ulogu predviđa zvijezdi 'Jokera' Joaquinu Phoenixu, kao najbolju glavnu glumicu predviđa zvijezdu filma 'Judy' Renee Zellweger, a u sporednim ulogama dobitnici bi prema njima trebali biti Brad Pitt za film 'Bilo jednom u Hollywoodu' i Laura Dern za 'Priču o braku'.

Pogrešna objava podignula je dosta prašine među ljubiteljima filma jer iz Akademijinih predviđanja iščitavaju uranjenu objavu stvarnih dobitnika Oscara, koja je u skladu s nagađanjima brojnih filmskih kritičara.

Nakon što je izbrisala sporni tvit, Akademija se ispričala zbog nastale zbrke, tvrdeći da su podijelili primjer novog interaktivnog iskustva kojega je generirao netko od brojnih obožavatelja.

'Pozvali smo obožavatelje na Twitteru da izrade i podijele svoja predviđanja na usluzi #Oscars predictions i masu vas je to već učinilo. Zbog greške na Twitteru neki od vaših tvitova izgledali su kao da stižu s našeg računa, ali ne dolaze. Ova je pogreška sada ispravljena. Svoj izbor otkrit ćemo u nedjelju', navodi se u izjavi Akademije.