DETALJAN PRIKAZ BODOVA

Sad je poznato koje su zemlje glasale za Roka i koliko su mu bodova dodijelile, ali i kako su glasali Hrvati

19.05.2019 u 16:56

Bionic
Reading

Roko Blažević, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem 64. Eurosongu u Tel Avivu, nije se izborio za nastup u završnici. Za svoju je izvedbu pjesme 'The Dream' nagrađen s ukupno 64 boda, od čega 38 od gledatelja i 26 od žirija, zbog čega mu je pripalo 14. mjesto među 18 natjecatelja koji su nastupili u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga

Televizijski gledatelji iz Sjeverne Makedonije Roku su dodijelili najviše bodova, 10 od maksimalnih 12 bodova, Austrijanci su mu dali osam bodova, a Švicarci pet. Rusi, Nijemci i Albanci nagradili su ga s tri boda, dok su mu Armenci dali dva boda. Maltežani, Azerbajdžanci, Latvijci i Šveđani udijelili su mu po jedan bod.

Kada je riječ o glasovima žirija, izvedba 'The Dream', koju je Roko izveo djelomično na engleskom i djelomično na hrvatskom jeziku, najviše se svidjela britanskom žiriju, koji joj je dodijelio osam bodova. Danci, Austrijanci i Nizozemci pjesmu su nagradili s po pet bodova, Albanci s dva boda, a Irci s tek jednim bodom.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Hrvatski gledatelji Eurosonga također su najviše bodova dali Sjevernoj Makedoniji, odnosno maksimalnih 12 bodova. Norvešku su nagradili s 10 bodova, Švicarsku s osam, Nizozemsku sa sedam, Albaniju sa šest, Azerbajdžan s pet, Švedsku s četiri, Rusiju s tri, Maltu s dva i Dansku jednim bodom.

Hrvatski žiri, koji su činili harfistica Doris Karamatić, pjevač Bojan Jambrošić, jazz skladatelj Silvestar Glojnarić, radijski voditelj Zlatko Turkalj i pjevačica Franka Batelić Ćorluka, najviše je bodova dao Sjevernoj Makedoniji. Švicarskoj su dodijelili 10 bodova, Nizozemskoj osam, Azerbajdžanu sedam, Malti šest, Albaniji pet, Švedskoj četiri, Rusiji tri, Moldaviji dva i Armeniji jedan bod.

  • +35
Finalna večer Eurosonga 2019. Izvor: eurovision.tv / Autor: eurovision.tv

U velikom finalu koje se održalo u subotu i hrvatski gledatelji i žiri Talijanima su dali 12 bodova, no oko daljnje raspodjele bodova nisu se složili.

Gledatelji su Sloveniji dali 10 bodova, Srbiji osam, Sjevernoj Makedoniji sedam, Švicarskoj šest, Norveškoj pet, Nizozemskoj četiri, Islandu tri, San Marinu dva i Albaniji jedan bod.

Žiri je pak Sjevernoj Makedoniji dodijelio 10 bodova, Švicarskoj osam, Češkoj sedam, Nizozemskoj šest, Švedskoj pet, Srbiji četiri, Francuskoj tri, Rusiji dva i Estoniji jedan bod.