NISMO SE OSRAMOTILI

Reakcije poznatih na ispadanje Roka Blaževića: 'Nema mu što biti žao, muzika se ne događa na Eurosongu nego negdje drugdje'

17.05.2019 u 12:56

Bionic
Reading

Premda je, složit će se mnogi, imao impresivan nastup s pjesmom 'The Dream', naš predstavnik se nije našao među 10 zemalja koje su ušle u subotnje finale. Dan poslije nastupa Roka Blaževića u Izraelu raspravlja se samo o tome zašto nije uspio proći dalje. Zanimalo nas je mišljenje nekih naših glazbenih stručnjaka o njegovu nastupu, ali i ovogodišnjem Eurosongu

Neki misle da smo imali pravu pjesmu i da smo se dostojno predstavili, a nekima je ovogodišnji Eurosong čista katastrofa. Nekadašnja glavna urednica Zabavnog programa HTV-a Ksenija Urličić smatra da smo imali peh što smo došli u drugu večer, koja je bila dosta jaka.

'Svjedočili smo tome da su neke pjesme iz prve večeri začudo prošle dalje, po našem amaterskom mišljenju, a opet s puno iskustva i ukusa. Imali smo jaku konkurenciju ovog puta i neshvatljivo mi je kako Roko nije ušao u finale. Bila sam uvjerena da će proći, a obično se moje prognoze ostvare kad je riječ o Dori i Eurosongu. Neću reći da sam razočarana, nego sam baš žalosna', ispričala nam je 'Čelična lady' HTV-a.

'Iznenadilo me kad sam pogledao prvu večer, ali obje večeri su bile odlične. Bit će velika borba između onih u finalu, naročito između Švedske, Engleske, Njemačke i Austrije. Roko je svoj posao idealno obavio. Ponašao se onako kako je trebalo, a zašto nismo prošli, ne znam zašto bismo prošli? Bilo je zaista teško proći. Trebali smo imati pjesmetinu, bez obzira što je i ova bila dobra i sjajno zvučala, ali bilo se teško boriti. Među takvom konkurencijom valjda bi jedino ABBA pobijedila', ističe Rajko Dujmić.

  • +13
Drugo polufinale Eurosonga Izvor: Promo fotografije / Autor: Thomas Hanses

'Sinoć sam se iznenadila količinom dobrih pjesama, dok mi je prva večer Eurosonga bila puno lošija. To je kao da smo izvučeni da igramo s Barcelonom ili Madridom. Da smo pjevali u prvoj večeri, sigurno bismo se plasirali dalje jer je druge večeri konkurencija bila dosta jaka. Recimo, Albanija je imala lošu pjesmu, a za Irsku mi je žao što nije prošla. Bilo je tu dosta dobrih, modernih aranžmana koji su po meni bili presudni za prolazak nekih skladbi. Najveći 'hit' ovogodišnjeg Eurosonga je predstavnik San Marina, kojeg su svi zapamtili po tome što se s tonom nije mogao sastaviti i koji je više govorio nego pjevao. Žao mi je za Roka, ali ovo je dobro za njegovu karijeru jer su ga vidjeli milijuni gledatelja, a on će se s godinama profilirati u jakog pjevača. Nismo se osramotili i ta pjesma mi je od svih koje su nastupile na ovogodišnjoj Dori bila najbolja i trebala nas je predstavljati. Vjerovala sam da će proći dalje', rekla nam je Zorica Kondža.

  • +3
Roko Blažević Izvor: Promo fotografije / Autor: Thomas Hanses

Vesna Pisarović, koja je 2002. godine bila naša predstavnica na Eurosongu, gledala je i prvu i drugu večer, ali letimično. 'Nisam pomno pratila ni prvu večer, osim Slovenaca, koje sam baš htjela čuti i koji su me ugodno iznenadili svježinom. Što se tiče druge večeri, po onom što sam vidjela to je bila mješavina amaterizma, falša, nekarizmatičnih izvođača i sve mi je to izgledalo vrlo loše. Kad je riječ o Roku, on je svoju pjesmu dobro otpjevao. Ne treba mu biti žao što ne ide dalje jer muzika se ne događa ondje, nego negdje drugdje', poručila je pjevačica.

'Jako volim Roka i njegov moćni vokal, super je odradio posao i žao mi je što se nije plasirao dalje', kratko je komentirala Andrea Šušnjara, pjevačica grupe Magazin, koja je s Igorom Cukrovom nastupila na Eurosongu 2009. godine s pjesmom 'Lijepa Tena'.