VELIKI USPJEH

Ryanu Reynoldsu baš je krenulo: Ima novi razlog za slavlje

24.04.2023 u 14:14

  • +2

Ryan Reynolds, Wrexham

Izvor: Profimedia / Autor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Od filma preko telekomunikacija do sporta - Ryanu Reynoldsu baš je krenulo. Godine 2020. postao je jedan od vlasnika najstarijeg nogometnog kluba u Walesu, a subotnjom pobjedom klub se vratio u prvu englesku nogometnu ligu te napravio nezapamćen uspjeh

Čega god da se ovaj holivudski glumac primi, to mu jednostavno ide od ruke. Ryan Reynolds i njegova supruga Blake Lively vlasnici su različitih brendova, a glumom i raznim poslovnim projektima zaradili su pravo malo bogatstvo koje se donedavno procjenjivalo na 147 milijuna funti. Nedavnom prodajom Mint Mobile-a svoje su bogatstvo udvostručili. Ljubitelj sporta, Reynolds je vlasnik velške nogometne momčadi Wrexham, a povijesni uspjeh momčadi vodi ga do novih poslovnih pobjeda.

Osnovan 1864. godine, Wrexham je najstariji klub u Walesu i treći najstariji profesionalni nogometni tim na svijetu. Biti vlasnik tako značajnog kluba za poznatog je glumca bila stvar prestiža, no pobjedom su ove subote momčad se vraća u englesku ligu nakon 15 godina izbivanja iz popisa najboljih nogometnih klubova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

'Sve što posjedujem miriše na šampanjac, pivo i travu. Još uvijek sam negdje između hihotanja i jecanja. Ovaj grad i ovaj sport jedna je od najromantičnijih stvari na svijetu. Hvala, Wrexham AFC', rekao je Reynolds komentirajući subotnju pobjedu koja ga je ganula do suza.

Nakon što je sezonu Nacionalne lige 2019/2020. završio na najnižoj poziciji u 150 godina, Reynolds i Rob McElhenney odlučili su kupiti klub 2020. za 2 milijuna funti i krenuti u spašavanje nogometnog kluba kojem je prijetilo zatvaranje.

Glumačke zvijezde i vlasnici kluba odlučili su o svemu snimiti i dokumentarac. Dokumentarni film prati glumački duo koji pokušava transformirati velšku momčad, a film je donio klubu brojne obožavatelje iz raznih dijelova svijeta.

Slavlje zbog povijesne pobjede

Bivši engleski kapetan David Beckham objavio je na Instagramu fotografiju Reynoldsa i McElhenneyja kako drže trofej Nacionalne lige i napisao: 'Ovo me čini jako sretnim. Kakva priča i kakvo postignuće.'

Princ od Walesa također je pohvalio klub nakon njihove pobjede nad Boreham Woodom te poručio: 'Čestitamo Wrexhamu! Klub s tako nevjerojatnom poviješću! Veselim se vrlo uzbudljivoj budućnosti ponovno u nogometnoj ligi. Činite Wales ponosnim.'

  • +11
Princ William i princ George Izvor: Profimedia / Autor: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia