uvijek u pogonu

Robert Knjaz priprema novu televizijsku poslasticu na temu nečeg što je svatko iskusio

11.04.2021 u 23:10

Bionic
Reading

Jedan od najoriginalnijih autora kod nas, nakon serijala 'Glup kao kokoš, tvrdoglav kao magarac' koji se emitirao na HTV-u, očekivano, već predano radi na novom. Robert Knjaz sprema novi dokumentarni serijal 'Osjećaji'

'Iako mi se sad čini da bi pametnije bilo nastaviti uspješne životinje, ipak ćemo u međuvremenu raditi šest ljudskih osjećaja, u šest epizoda: sreća, tuga, ljubav, mržnja, strah i ljutnja. Čini mi se da je ovo tema koja će zanimati sve naše gledatelje, jer svatko od nas je u životu iskusio svaki od tih šest osjećaja, pa ovaj serijal govori o svakome od nas', rekao je Robert Knjaz za Slobodnu Dalmaciju.

Trenutno snima oko Zagreba i po Slavoniji. Na pitanje koja od šest emocija je njegova redovita pratnja i je li optimist ili pesimist kaže:

'Volim misliti da su mi pratnja ljubav i sreća, ali naučio sam snimajući ovaj serijal da svatko od nas prolazi i kroz ostale osjećaje, i to gotovo svakodnevno. Mislio sam da me strah zaobilazi jer, eto, snimao sam 91. na fronti, skakao sam dva puta padobranom itd., ali onda su mi objasnili – da nema straha, ne bismo doživjeli kraj dana. Jer ne bismo na semaforu gledali lijevo i desno, u autu bismo začas izginuli, vjerojatno bismo vrelu tavu primali golim rukama, i još sto stvari u danu kad vas instinktivni strah čuva od opasnosti. Od tih šest osjećaja, mislio sam da ne osjećam ni mržnju jer nikoga ne mrzim, a onda su me stručnjaci uvjerili da svatko ponekad nekoga ili nešto mrzi, makar i u mikroomjerima, i da je svaka emocija normalna' ističe.

  • +4
Robert Knjaz Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Početkom svibnja ove godine će proslaviti okruglih 50, ispričao je kako. 'Ništa od velike fešte koju sam planirao zbog, nećete pogoditi, koronavirusa. Kako okupiti sve ljude koji su mi dragi, koje sam u 50 godina života i 30 godina rada na televiziji upoznao, s kojima sam radio i s kojima sam prošao sreću i tugu, sito i rešeto? Njih je masa, a masu nam ne daju okupiti. Dakle, feštu odgađam za jesen ili zimu, a u svibnju samo obiteljski krug i, naravno, svakodnevna snimanja i montaže 'Osjećaja', otkrio je Knjaz.