NIJE ŠALA

Renata Sopek o zdravstvenim komplikacijama: 'Pokušat ću sa svim vježbama koje mi mogu pomoći da izbjegnem operaciju'

20.11.2021 u 17:37

Bionic
Reading

Iako godinama navikla na 'vojnički dril' u teretani, voditeljica, danas stručni specijalist u odnosima s javnošću, Renata Sopek, danas vježba s pola snage, fokusirajući se na vježbe za vratnu kralježnicu

Krajem kolovoza 42-godišnja Renata Sopek zaradila je trzajnu ozljedu vrata kada ju je, dok je izlazila s automobilom s parkirnog mjesta, udarilo drugo vozilo koje se također isparkiravalo. Iako se sve činilo bezazlenim, zdravstveno stanje voditeljice i stručnog specijalista u odnosima s javnošću zakompliciralo se, pa od tada svakodnevno trpi jake glavobolje, bol i suzenje oka, trnjenje cijelih ruku i prstiju.

'Nisam cvilidreta i uvijek trpim do krajnjih granica pa ni tada nisam pomislila da bih trebala istog trena potražiti liječničku pomoć, no kasnije tijekom dana crnilo mi se pred očima, trpjela sam nesnosne mučnine, povraćanja i ipak otišla na hitnu. Ondje su me uputili na pregled očiju, utvrdili pozadinski edem i suženo vidno polje, a test na dvosliku nije bio zadovoljavajući. Nakon pregleda preporučili su mi mirovanje i izbjegavanje gledanja monitora te naprezanja očiju. No, uslijedili su novi zdravstveni problemi', otkrila je za Gloriju Renata Sopek, dodavši kako je magnetna rezonanca otkrila diskus herniju prvog stupnja, točnije protruziju dva diska.

  • +2
Renata Sopek Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sada joj najviše problema stvaraju upravo teške glavobolje, koje osjeća svakodnevno te se šire iz vrata prema cijeloj glavi, ali i trnjenje ruku. 'Pokušat ću sa svim vježbama koje mi mogu pomoći da izbjegnem operaciju. Iskreno se nadam da do nje neće ni doći', poručila je Renata, koja je zbog zdravstvene situacije po strani morala zaboraviti na sve treninge kakve je upražnjavala cijelog života.