ŽIVOTNE PROMJENE

Renata Sopek ispričala nam je sve o humanitarnoj utrci u kojoj sudjeluje i kako se snalazi u novim poslovnim vodama

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Poznato televizijsko lice i fitness trenerica s diplomom komunikacijskog menadžmenta u listopadu je s javnosti podijelila da je dobila posao u agenciji za integrirano tržišno komuniciranje koja je i organizator ovogodišnjeg izdanja kostimirane utrke Zagreb Advent Run koja počinje 31. prosinca i održava se do 1. siječnja 2021. u potpunosti prilagođena trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Renata Sopek uživa na novom poslu, a otkrila nam je i kako se nosi s pandemijom te kakve su joj novogodišnje želje

Nakon što je tijekom pandemije koronavirusa online putem obranila diplomu na Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays završila je svoju studentsku avanturu, a ubrzo je pronašla i posao. Posljednjih godina je bila posvećena knjizi, no nije zapostavila ni vježbanje. Promotorica zdravog i aktivnog načina života četiri puta tjedno nađe vremena za svoj trening, a na staru godinu će - trčati.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Kako je u ovim vremenima bilo teško organizirati ovogodišnju utrku i kako će izgledati ove godine?

Ova godina je puna izazova i prilagodbe u svakom pogledu pa tako i ovogodišnji Zagreb Advent Run nije organiziran kao sportski događaj natjecateljskog karaktera ali se unatoč svemu nastavlja tradicija uz makismalno poštivanje epidemioloških mjera. Okolnosti su nažalost takve da ćemo 5. obljetnicu najpoznatije i najzabavnije adventske utrke koja promiče sportski duh i humanitarnog je karaktera obilježiti na potpuno drukčiji način – individualnim trčanjem. Želja je organizatora, tvrtki Millenium promocija i Run Croatia, promovirati pozitivne životne navike i brigu o zdravlju jer znamo koliko tjelesna aktivnost utječe na psihofizičko stanje organizma - posebno u današnje vrijeme, obilježeno pandemijom koronavirusa, a nažalost i potresima. U želji da se ni u jednom trenutku ne zanemari sigurnost sudionika, individualno obilježavanje obljetnice ZAR-a traje dva dana, od 31. prosinca do 1. siječnja 2021., uz osobni odabir starta i trase trčanja, a za ovakvu vrstu treninga trkači će biti nagrađeni majicom i medaljom koje će moći tijekom spomenuta dva dana podići ispred zimske terase hotela The Westin Zagreb.Sve dodatne informacije trkači mogu naći na www.zagrebadventrun.hr

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Ove godine je i humanitarnog karaktera, a trčat će se i u ostatku Hrvatske. Koliko se procjenjuje da će sudionika sudjelovati?

Tijekom prosinca povezali smo se partnerski sa Zakladom Ana Rukavina te smo pozvali sve ZAR-ovce da se pridruže humanitarnoj akciji 'Želim život' . S obzirom na razorni potres koji je pogodio Petrinju i Sisačko - moslavačku županiju, trkača zajednica ZAR-a se odlučila humanitarno aktivirati i po tom pitanju. Novost je da otvaramo i donacije 'ZAR trči za Petrinju' koje se mogu uplaćivati od 31. prosinca do 10. siječnja 2021. Trkači se registriraju na www.zagrebadventrun.hr i uplaćuju koliko mogu a donirani iznos će biti uplaćivan na račun pomoći stradalima u Petrinji i javno obznanjen. U tom periodu se može trčati i dobrotvorno djelovati u bilo kojem dijelu svijeta, a ovim putem pozivamo sve one koji će trčati da nam pošalju svoje slike ili video zapise koje ćemo mi objavljivati na društvenim mrežama.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Hoćete li i sami sudjelovati?

Naravno, trčat ću danas - 31. prosinca u popodnevnim satima središtem Zagreba. S Antonijom Stupar Jurkin i Mariom Valentićem sam ambasador ZAR - a i svatko će otrčati ili odhodati svoju rutu, promovirati tjelesnu aktivnost i unijeti barem malo pozitive u ovo izazovno vrijeme.

Nakon dvadeset godina prisutnosti u medijskom prostoru, rada na televiziji, tisuća voditeljskih gaža, intervjua i snimanja, okrenuli ste novu stranicu u profesionalnoj sferi. Kako ste zadovoljni dosadašnjim radom?

Prezadovoljna sam! Predavač sam na Bernaysu - visokoj školi za komunikacijski menadžment, surađujem s Millenium promocijom - jednom od najboljih agencija za integrirano tržišno komuniciranje i dalje sam ambasador i voditeljica Aktivne Hrvatske i mnogih drugih projekata... Kontinuirano stječem nova znanja i vještine a moji novi angažmani su dinamični i zanimljivi. Mogu reći da je zaokret u karijeri pun pogodak.

  • +2

Renata Sopek

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Kako se pandemija odrazila na vas?

Nažalost svi osjećaju posljedice pandemije, u većoj ili manjoj mjeri. Ja se neću žaliti jer bi to bilo uistinu pretenciozno, osobito uslijed najnovijih tragičnih događaja..

Koje su vaše novogodišnje želje, osim da nestane korone i da prestanu potresi?

Stvarno bih svima nama zaželjela da se događaji koji su obilježili ovu godinu nikada više ne ponove. Želim nam svima zdravlja i da smo u blizini naših najmilijih. Mislim da smo svi postali svjesni onoga što je najvažnije u životu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!