NAKON TRI FILMA

Reese Witherspoon vraća se najpoznatijoj ulozi, 'Plavuša s Harvarda' postaje serija

05.04.2024 u 14:30

Bionic
Reading

Reese Witherspoon 2001. predstavljena je kao Elle Woods, poznatija kao 'Plavuša s Harvarda'. Ciklus od tri filma bio je sjajno prihvaćen među publikom koja mu se i dan danas rado vraća, a ambiciozna glumica sada se bavi i produkcijom serije

Filmovi o plavuši s Harvarda prije dvadesetak su godina bili najveći filmski hit te je ružičasti svijet Elle Woods rušio predrasude na tako pitak i simpatičan način. Čak i dvadeset godina nakon još uvijek se svi rado sjećamo simpatične pravnice, a Reese Witherspoon ponovno će ju uključiti u živote uzbuđenih gledatelja.

Nakon tri filma i mjuzikla, Reese Witherspoon sada razvija televizijsku seriju inspiriranu popularnim filmovima o plavuši s Harvarda, a iza svega naravno stoji i njezina produkcijska kuća 'Hello Sunshine'. Bivši voditelji serije 'Tračerica', Josh Schwartz i Stephanie Savage, surađuju na ovom spin-offu, ali detalji zapleta još uvijek ostaju nepoznati.

Projekt je još uvijek tek u idejnoj fazi, no s obzirom da je kvalitetni rom-com doživio svoju renesansu, a gledatelji traže sve više laganog sadržaja poput 'Emily u Parizu', serija bi vrlo lako mogla postati veliki hit.

Koliko je uloga bila važna za tada 25-godišnju Reese Witherspoon rekla je i sama glumica rekavši da joj je ta uloga promijenila život zauvijek, a 2021. na Instagramu je proslavila 20. godišnjicu filma nazvavši ulogu Elle Woods 'ulogom života'.

Na stranici Rotten Tomatoes film ima ocjenu od 71% na temelju recenzija 150 kritičara, a kritičari su složni kako je upravo Reese Witherspoon zaslužna za takav uspjeh filma. Godine 2002. film je imao čak dvije nominacije za Zlatni globus, a Reese je kući odnijela nagradu za najbolju žensku glumicu prema ocjeni MTV Choice Awards tima.

REESE I AVA

Kao da su sestre: 'Plavuša s Harvarda' i njezina kći ukrale pozornost u Parizu

Pogledaj galeriju