HELLO SUNSHINE

Reese Witherspoon prodala svoju medijsku kompaniju, a iznos je pozamašan čak i za holivudske standarde

02.08.2021 u 20:01

Bionic
Reading

Medijska tvrtka koju je osnovala Reese Witherspoon procijenjena je na 900 milijuna dolara, a kako piše The Hollywood Reporter, kupili su je Tom Staggs i Kevin Mayer, uz podršku tvrtke Blackstone

Kompanija Hello Sunshine je producirala nekoliko velikih projekata, poput serija 'Male laži', 'The Morning Show' i 'Little Fires Everywhere', u kojima je glumila i sama Witherspoon.

Unatoč tome, neki su smatrali da je cijena od milijardu dolara, koliko se pretpostavljalo da bi posao mogao vrijediti, prevelika za kompaniju koja ipak nema opsežan katalog prethodnih projekata.

Cijena od 900 milijuna dolara, piše u ponedjeljak časopis People, ogromna je i za holivudske standarde.

Glumica je vlasnica tvrtke zajedno sa suprugom Jimom Tothom i Sethom Rodskim, kao i investitorima AT&T i Emerson Collective Laurene Powell Jobs, izvještava THR.

Witherspoon i izvršna direktorica tvrtke Sarah Harden nastavit će voditi tvrtku i ostat će vlasnica udjela, a pridružit će se i odboru nove medijske tvrtke.

'Danas je obilježen ogroman trenutak za Hello Sunshine. Osnovala sam ovu tvrtku kako kako bih promijenila način na koji se na žene gleda u medijima. U posljednjih nekoliko godina gledali smo kako naša misija napreduje kroz knjige, TV, film i društvene platforme. Danas činimo veliki korak naprijed u partnerstvu s Blackstoneom, što će nam omogućiti da ispričamo još zabavnije, utjecajnije i prosvjetljujuće priče o životima žena na globalnoj razini', izjavila je Witherspoon i dodala kako je vrlo uzbuđena zbog budućnosti ove tvrtke.

  • +3
Reese Witherspoon Izvor: Profimedia / Autor: Robin Marchant / Getty images / Profimedia

'Posvećena sam nastavku stvaranja mogućnosti za filmaše, autore i stvaraoce, bez obzira na njihova iskustva i pozadine, da ispričaju svoje priče na svoj način i da dopru do više publike koja će vidjeti da su njihove priče važne. Ovo je jedinstveno vrijeme u našem svijetu u kojem sjecište umjetnosti, trgovine i medija ovim stvaraocima omogućuje da ispričaju svoje priče, a Hello Sunshine je tu da svjetla reflektora usmjeri na njihovu nevjerojatnu kreaciju. Izuzetno sam ponosna na tim koji nas je doveo do ovog nevjerojatnog trenutka i oduševljena sam što radim s Blacstoneom, Kevinom i Tomom na razvoju medijske tvrtke sljedeće generacije. Spremni su predano pomoći našoj misiji osnaživanja žena i ljudi koji ih slave. Jedna po jedna priča', navodi u izjavi Witherspoon.

Tvrtka Hello Sunshine je uglavnom adaptirala filmove i televizijske serije temeljene na knjigama koje je glumica pročitala.

Trenutno rade n a adaptaciji filma 'Djevojka iz močvare' (Where the Crawdad's Sing) i 'Plavuša s Harvarda 3' (Legally Blonde 3), za koje su scenarij napisali Mindy Kaling i Dan Goor.