POSAO OD MILIJARDU DOLARA

Reese Witherspoon opipava teren za prodaju svoje medijske tvrtke, a cijena bi mogla biti vrtoglava

07.07.2021 u 15:16

Bionic
Reading

Hello Sunshine, medijska tvrtka koju je osnovala oskarovka Reese Witherspoon, ispituje mogućnost prodaje, potvrđeno je za Variety, a cijena tvrtke koja stoji iza serija 'Male laži' i 'The Morning Show' mogla bi doseći milijardu dolara

Iako je Hello Sunshine stvorio serije koje su pobudile veliki interes, impresivna je to cijena obzirom da je tvrtka relativno novi igrač koji u svojoj bazi nema puno hitova.

Ukazuje to i na činjenicu da streaming servisi i medijske tvrtke očajnički žele ojačati ponudu izvornog sadržaja, jer se nove usluge poput HBO Maxa, Paramount Plusa, Peacocka i Disney Plusa bore za dominaciju nad etabliranim igračima kao što je Netflix.

Vijest o potencijalnoj prodaji tvrtke Hello Sunshine objavio je Wall Street Journal, a list navodi i kako je jedna od tvrtki koja je navodno izrazila interes za kupnju Apple, na kojem se pojavila serija 'The Morning Show'.

  • +3
Reese Witherspoon Izvor: Profimedia / Autor: Robin Marchant / Getty images / Profimedia

Iz Hello Sunshinea su angažirali i financijske savjetnike koji će im pomoći u ispipavanju mogućnosti prodaje, ali nije još poznato kako stvari napreduju.

Među čelnicima tvrtke osim Witherspoon su i njezin suprug, bivši agent CAA Jim Toth, kao i Seth Rodsky, a među dioničarima su tvrtka ATT T Otter Media i Emerson Collective Laurene Powell Jobs.

Tvrtka Hello Sunshine serije je proizvodila za nekoliko igrača, uključujući Apple TV Plus, Hulu, Amazon Prime i Netflix, a djelovanje je sa serija i filmova proširila i na knjižni klub te podcast mrežu usredotočenu na žene.