JOŠ NIŠTA NIJE POTVRĐENO

Reakcije na vijest da će Kevin Spacey glumiti prvog hrvatskog predsjednika: 'Kad s Franceka Underwooda spadneš na Franceka Tuđmana'

31.12.2021 u 12:54

Bionic
Reading

Nakon iznenadnog pojavljivanja oskarovca Kevina Spaceya u Zagrebu, hrvatskim su medijima počele kružiti priče da će posrnuli holivudski glumac glumiti prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana u filmu Jakova Sedlara

Vijest o dolasku Kevina Spaceya u Zagreb prvi je objavio u četvrtak navečer Večernji list, otkrivši da su dvostrukog oskarovca u Zračnoj luci 'Dr. Franje Tuđmana' dočekali hrvatski filmaši Jakov i Dominik Sedlar.

Sedlar stariji je Večernjaku otkrio kako s glumcem, s kojim je godinama u prijateljskim odnosima, dogovara suradnju, a Jutarnji list je kasnije objavio informaciju da bi Spacey mogao glumiti u Sedlarovom filmu o prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Sedlar je i Jutarnjem potvrdio da su pregovori sa Spaceyem u tijeku, ali naš redatelj ne želi brzati i u tajnosti drži detalje eventualne suradnje. No, Sedlar ne krije kako želi snimiti film o liku i djelu Franje Tuđmana, pa se nagađa da bi Kevin Spacey trebao glumiti upravo u tom filmu i to baš prvog hrvatskog predsjednika.

  • +3
Kevin Spacey Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jednom od najuspješnijih i najpoznatijih holivudskih glumaca, dvaput nagrađenim Oscarom, karijera je prije par godina krenula nizbrdo zbog optužbi za seksualno zlostavljanje mlađih muškaraca. Zbog tih je optužbi naprasno prekinuta suradnja s njim u popularnoj seriji 'Kuća od karata', u kojoj je glumio Franka Underwooda, političara koji zbog napredovanja u politici ne zazire ni od čega.

Tviteraši su s podsmijehom dočekali vijest o mogućoj Spaceyevoj ulozi u Sedlarovom filmu, a neki su povukli zanimljivu paralelu između dvije uloge vezane uz političare.

'Ono kad s Franceka Underwooda spadneš na Franceka Tuđmana', komentar je jednog tviteraša na nagađanja o Spaceyevoj ulozi prvog hrvatskog predsjednika.

Vijest se proširila i izvan granica Hrvatske, a jedan se tviteraš žešće osvrnuo na Spaceyeve optužbe za seksualno zlostavljanje.

'Serijski seksualni predator Kevin Spacey pregovara o ulozi u novom hrvatskom filmu. Sram može biti svakoga tko ovom čovjeku više misli davati posao, i to nakon nedavne vijesti da je istraga potvrdila da je seksualno zlostavljao članove ekipe 'Kuće od karata', komentirao je tviteraš.