PANČEVAČKI DVOJAC

Razgrabljeno više od pola tiraže vinila Buč Kesidija! Ploče putuju u 14 europskih zemalja

01.02.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Fanovi grupe Buč Kesidi u prvih su tjedan dana naručili više od pola ukupne tiraže vinila ‘Posesivno – ospulsivni hospul’ i ‘Euforija’ čime će, kad budu pušteni u prodaju, ova dva izdanja biti među najprodavanijim pločama u regiji!

Posebni, limitirani kolor vinili proizvedeni su u ukupno 3000 primjeraka i otići će na adrese u čak 14 europskih država, a osim iz regije najviše su ih naručivali obožavatelji iz Njemačke, Austrije, Francuske i Velike Britanije. Službena prodaja počinje u četvrtak 8. veljače.

Buč Kesidi - Pola pet Izvor: Društvene mreže

Debi album ‘Posesivno – ospulsivni hospul’ objavljen je 2016. godine i predstavio Buč Kesidi kroz deset pjesama među kojima su se posebno izdvojile ‘Kafe aparat’, ‘Draga?’, ‘Pola pet’ i ‘Jaa (imam plaan)’. Bend kojeg su Zoran Zarubica, Luka Racić i Alen Duš oformili svega tri godine ranije već je prvim albumom najavio ogroman potencijal i krenuo ostavljati dubok trag na regionalnoj indie rock sceni. Izdanje je dosad bilo dostupno na CD-u i streaming servisima, a sada po prvi put dolazi na zelenom vinilu, u izuzetno organičenoj tiraži.

Izvor: Društvene mreže

Sve najavljeno debijem Buč Kesidi ostvarili su, sad kao dvojac, u punoj snazi 2019. godine. Čest ‘problem drugog albuma’ bend je riješio tako da je isporučio jedan od najboljih regionalnih indie rock izdanja proteklog desetljeća. ‘Euforija’ je konceptualna kolekcija pjesama koja je bend instalirala na samo vrh najjačih imena ovih prostora, na krilima singlova ‘Nema ljubavi u klubu’, ‘Đuskanje ne pomaže’, ‘Nedjelja ujutru’, ‘TIHO’, ‘Subota’. ‘Euforija’ je svojevremeno bila dostupna na ploči, ali ovaj put stiže kao limitiran crveni vinil.

Vinili ‘Posesivno – ospulsivni hospul’ i ‘Euforija’ mogu se prednaručiti preko službenog sitea benda.

Grupa Buč Kesidi trenutno je u studiju gdje radi na trećem albumu, a nove pjesme moći će se čuti na nadolazećim koncertima.

Zasad u 2024. imaju potvrđena dva nastupa – 17. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška te na šestom Sea Star festivalu koji će biti održan od 23. do 26. svibnja 2024. u umaškoj laguni Stella Maris.