Nasljednica Amy Winehouse

Raye nastavlja nizati uspjehe: Progovorila o dosadašnjim usponima i padovima

05.03.2024 u 13:21

Bionic
Reading

Čini se da sreća pjevačice nastavlja jer je njezina glazba nedavno dosegla pet milijardi streamova - nakon uspjeha na dodjeli britanskih glazbenih nagrada Brit Awards održanoj u Londonu

Raye je na godišnjoj ceremoniji postavila novi rekord osvojivši šest nagrada, uključujući za izvođača godine, album godine za 'My 21st Century Blues' i pjesmu godine za 'Escapism'. Najnovije brojke prema Human Re Sourcesu otkrivaju da su njezine pjesme preslušane nevjerojatnih pet milijardi puta otkad je njezin album objavljen.

Bio je to nevjerojatan vikend za Raye nakon što je osvojila šest nagrada i postigala nevjerojatne uspjehe. Pjevačica je uvijek ostala skromna u svemu i sjeća se koliko je rada bilo potrebno da se dođe do vrha.

Osvrnula se na svoje probleme u novom intervjuu za The Times govoreći kako je bilo mnogo uspona i padova da bi došla do mjesta gdje je sada. Rayein nevjerojatan uspjeh dogodio se samo tri godine nakon što je Polydor odbio objaviti bilo koji od njezinih albuma što ju je dovelo do toga da se Raye raziđe sa svojom diskografskom kućom i objavi svoj hvaljeni, a sada nagrađivani debi 'My 21st Century Blues' kao samostalna umjetnica.

  • +3
Raye Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Za The Times je ispričala svoje probleme posljednjih nekoliko godina: 'Samo sam sretna što sam ovdje: prije 18 mjeseci moja je karijera otišla u k****. Sjećam se da sam vidjela svog agenta uživo na svirci. Prišla sam mu, sa suzama u očima i molila ga da ne odustane od mene. Rekla sam mu da imam snage za borbu. Tjedan dana kasnije organizirao je ovu malu turneju', rekla je.

'Bilo je to stotinu ulaznica po mjestu, sjedila sam za klavirom dva sata, pričajući publici svoju dosadašnju priču. Da je netko tada rekao da ću biti u dvorani O2 za manje od dvije godine, čak bih i ja pomislio da suludi', izjavila je Raye. Bila je u suzama kad je kasnije prihvatila nagrade na Brit Awardsu dovodeći voljenu baku na pozornicu.

Zvijezda sada drži rekord za najviše BRIT nagrada osvojenih na jednoj ceremoniji, a zajedno su ga držali Blur (1995.), Adele (2016.) i Harry Styles (2023.).

Govoreći o svom novom početku o najboljem novom izvođaču, Raye je rekla: 'Moram zahvaliti svojoj mami i tati koji su također dio mog tima, i svojoj baki. Da bako! Ja se, na neki način, osjećam kao novi umjetnik. Svoju prvu pjesmu sam objavila sam s 15 godina, svoj prvi mixtape sa 16 godina. Ali osjećam se kao novi umjetnik, moram početi ispočetka. Umjetnica kakva sam bila prije tri godine ne bi vjerovala što danas vidi. Sada sam sam svoj šef, sve kontroliram. Hvala vam!', poručila je pjevačica.