bez zadrške

Rambo Amadeus o koronavirusu: Mrzim teorije zavjere, ali ispada da je korona iskorištena da se bogati oslobode sirotinje

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Antonije Pušić, glazbenik poznat kao Rambo Amadeus dugi niz godina podiže svijest o ekologiji, a njegovi nastupi spoj su simpatičnih dosjetki, sarkazma i osvješćivanja. Na sebi svojstven način je još jednom komentitao što misli o sveprisutnoj temi koronavirusa i pandemije

'Mrzim teorije zavjere, no one se rađaju kad informacijama više ne možeš vjerovati, a to se nažalost dogodilo. Usred one užasne blokade i izolacije, 1. kolovoza, poslali su mi video-snimku iz Herceg Novog. Vrijeme predivno ali nigdje nikog nema, ni po plažama, ni na obali, ni na moru. Potpuni blaženi mir. Raj. Ali neki morbidni raj u kojem nema nikog. Samo milijarderski jedrenjak 'American Eagle' bešumno klizi kroz Boku, a na njemu, pretpostavljam, Adam i Eva osobno, ovaj put milijarderi, kuliraju na palubi. Napokon ne čuju euforiju i buku običnih smrtnika, koja bi u tom trenutku uobičajeno stizala s plaža. Uživaju u miru', rekao je Rambo Amadeus za časopis Vreme.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

'Napokon ne čuju euforiju i buku običnih smrtnika, koja bi u tom trenutku uobičajeno stizala s plaža. Uživaju u miru. Taj me prizor užasno uznemirio, naljutio, naročito zbog činjenice što mnogi od nas nisu mogli dolje da dođu do rođenih kuća, dok se neki prebogati stranci baškare ispred njih. Popi*dio sam i razumio da je korona iskorištena da se bogati napokon oslobode prisustva sirotinje. Zašto? Automatizacijom proizvodnje prestala je potreba za radničkom klasom koja od svoje teško stečene nadnice kupuje gluposti. Postali smo višak. Baš kao i konji nakon pojave parne mašine, gdje je jedan motor zamijenio i do 100 konja. Odjednom, preko noći, više nisu bili potrebni ni konji, ni štale, ni sijeno. Populacija konja drastično se smanjila. Nešto malo se gaji za trke, cirkus i tatar biftek', izjavio je.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Koronu, kaže, ne spori. 'Umiru ljudi, leže po bolnicama, ali je iskorištena da se bogate države napokon, bez pardona, zaključaju i izoliraju od siromašnih, definitivno zabarikadiraju od prodora migranata. Brine me i što smo mi s ove vanjske strane bodljikave žice, a ona djeluje kao da će ostati za stalno. Gledajte brojke koliko ljudi umire od raka, izliva krvi u mozak, infarkta. Kad bi u medijima ovim intenzitetom govorili o tim zaista zastrašujućim brojkama svijet bi kolektivno počeo da se ponaša kao da se priprema za Olimpijadu, svi bi džogirali, pazili šta jedu i piju, niko ne bi pušio, samo bi se radila gimnastika i jela zelena salata. Kao što rekoh, ne volim teorije zavjere, ali zašto nema nijedne riječi o tome kako da podignemo imunitet?', pita glazbenik. Preventivne mjere vidi kao neki perverzno humani način da se ubrza smanjenje broja stanovnika na svijetu.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nina Djurdjevic/PIXSELL

'Ukinutom socijalizacijom, show biznisom, zabavom, turizmom, ugostiteljstvom, tulumima, festivalima, drastično se smanjuje šansa za ljudskom reprodukcijom. Teže je danas naći partnera, oraspoložiti se, zagrijati, ostvariti nagon za reprodukcijom, za to je potrebna bliskost, a ne vidim kako to uopće može pod izolacijom, restrikcijama i maskama. Čovjek se ipak razlikuje od majmuna, potrebno mu je raspaliti maštu da bi mu bilo do reprodukcije. U suprotnom, ni mrežaste čarape, ni halteri, ni štikle se ne bi proizvodile, parfemi se ne bi koristili, vino se ne bi pilo, tango se ne bi plesao. Dakle, restriktivnim mjerama smanjuje se broj zaraženih, ali pravo je pitanje smanjuje li se broj novorođenih?', tvrdi Rambo.

Ni sam više nije siguran što da misli, oslanjam se, kaže, na logiku. 'Informacijama se ne može više vjerovati, pa i ovo što ja promišljam prihvatite s rezervom. Popi*dio sam jer je moj osnovni posao dekretom ukinut, postao sam višak kao konj u industrijskoj revoluciji', zaključio je.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!