urbani web radio

Radio Tvornica krenuo s emitiranjem

20.12.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Novi zagrebački urbani web radio čiji se brend veže uz prepoznatljivi brend Tvornice kulture i 'stare' radijske škole obogatit će ne samo postojeću radijsku medijsku scenu, već i na novi način povezati kulturni i glazbeni život Hrvatske s radijskim programom koji je dostupan na web stranici www.radiotvornica.hr, namijenjen svim generacijama

Kombinacija kvalitetne glazbe, servisnih informacija, predstavljanja kulturnih sadržaja, zelenih tema i aktivnosti civilnog društva i promocije aktivnog i zdravog života, uz dinamične i provokativne informativne i kontakt sadržaje predstavljala istinski javni servis građana Hrvatske koji žele biti aktivno uključeni u društvena, politička i ina zbivanja. Program obuhvaća i aktualne teme istraživačkog novinarstva, u suradnji s drugim tiskanim medijima i portalima, stoji u priopćenju.

Program u čijem kreiranju sudjeluju, osim profesionalnih novinara, urednika, glazbenih urednika i studenata novinarstva , i sami slušatelji svojim komentarima, prijedlozima i raspravama ispunjavaju prazninu koja u radijskom eteru postoji već niz godina, budući da je komercijalni interes prevladao onaj javni. Radio Tvornica će organizirati prigodne tribine, humanitarne akcije, izložbe, predstavljanja, koncerte ali i niz 'zelenih' akcija. Uvjereni smo da će ovako koncipiran urbani web radio na zasadama 'stare' radijske škole pronaći put i do one zahtjevnije publike.

Daniel Berdais, direktor Radija Tvornica: 'Da u Hrvatskoj svi imamo jednake šanse, možda bi u ovom trenutku već emitirali na 101 MHz, no ovako nas je jedna mala država natjerala da pokrenemo internet radio - Radio Tvornicu. Riječ je o specijaliziranom radijskom glazbenom programu koji će se bazno naslanjati na sadržaje Tvornice Kulture, Hale, The Beertije iz Zagreba te Pogona Kulture iz Rijeke. Kažu da sreća prati hrabre, pa ću ja samo nadodati kako vjerujem da će Radio Tvornica svojim sadržajima bez kočnica doprinijeti ispravljanju krivih Drina u RH i boljitku našeg društva u cijelosti.' Programska shema na samom će početku emitirati 'Jutarnji pogon Zajutrancija'  i 'Dnevni pogon', te vijesti svaki puni sat.

JUTARNJI POGON ZAJUTRANCIJA

Jutarnji pogon emitira se radnim danom od 07 do 12 sati, a zvijezde su poznata radijska lica, Ivana Pevec i Marko Tomšić, poznatiji kao dvojac bez kormilara: Ifka i Šaman. Ovaj program slušateljima pruža sve relevantne informacije, od prometnih do kulturnih. Osim prometnog servisa i vremenske prognoze svaki puni sat, za informiranost naših slušatelja zaslužne su i vijesti iz zemlje i svijeta.

Osim informiranosti, svojim slušateljima pružamo veselje i mogućnost da s osmijehom započnu novi dan. Donosimo pregršt savjeta za dan pred nama. Ležeran, neopterećen početak dana garniran je aktualnim temama, voditeljskim intervencijama, izborom glazbe i kompletnom zvučnom slikom. Program je provokativan, ponekad na rubu, ali uz puno dosjetki i humora.

DNEVNI POGON

Poslijepodne uz Radio Tvornicu dio je programa uz koji slušatelji završavaju radni dan i okreću se privatnim obavezama. Nastojimo ih zadržati u veselom raspoloženju, pomoći im savjetima kako izbjeći prometne gužve ili ako se u njima nađu, biti njihova glazbena kulisa. U ovom se terminu bavimo aktualnim temama, te kratkim informacijama slušatelju dajemo pregled najvažnijih zbivanja kako bi ostali informirani te što ih u Hrvatskoj očekuje tijekom večernjih sati. Tijekom programa recenziramo glazbena i kulturna događanja, te u program redovito uključujemo slušatelje. 

Dnevni pogon se emitira radnim danom od 13 do 18 sati pod stručnim vodstvom uvijek profesionalne Renate Belc Krog, voditeljice, urednice i novinarke koja diše i živi radio.

INFORMATIVNI POGON

Informativu prate Tibor Obradović i Tin Bačun, iskusni radijski ljudi koji će svakodnevno servirati najnovije vijesti.