U SHOWU 'Zvijezde pjevaju'

Prva meteorologinja u pjevačkom natjecanju, Kristina Klemenčić Novinc, ima glazbeno obrazovanje, a otkrila nam je da najviše strahuje od Tonyja Cetinskog

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Denis Lepur za HRT

Jedna od natjecateljica ovosezonske emisije na HTV-u bit će i simpatična meteorologinja koju su gledatelji mogli upoznati prateći emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska'. U showu 'Zvijezde pjevaju' koji s emitiranjem počinje na prvi dan proljeća, nastupat će sa svojim mentorom Ivanom Zakom, a za tportal je među ostalim otkrila sluša li njegovu glazbu i tko će za nju navijati

Kristina je, uz Tomislavu Hojsak i Petru Mikuš Jurković, postala HTV-ovo meteo-lice u lipnju prije dvije godine i od tada nas u jutarnjoj emisiji obavještava o vremenskoj prognozi. Sada ćemo je vidjeti u potpuno novoj ulozi. No za razliku od mnogih dosadašnjih natjecatelja showa, itekako ima pjevačkog iskustva.

'Pristala sam na sudjelovanje u showu zato što volim glazbu, a odmalena se bavim njome. Pjevala sam u Zagrebačkim mališanima, a kasnije na fakultetu u zboru Ivan Goran Kovačić. Išla sam i u glazbenu školu tako da je glazba neizostavni dio mog života', ispričala nam je Kristina Klemenčić Novinc. Bit će prva meteorologinja koja se natjecala u ovakvom glazbenom natjecanju. Osim nje, podsjetimo, do sad se u sličnom showu, 'Ples sa zvijezdama' natjecao Zoran Vakula.

O svom mentoru Ivanu Zaku ima samo lijepe riječi.

'Ivan je vrlo komunikativna osoba, dobro se dogovaramo i mislim da neće biti nikakvih problema. Čini mi se kao osoba kojoj slava nije udarila u glavu, a na prvom foto shootingu bio je vrlo otvoren, pristupačan i drag', kaže meteorologinja. Glazbu svog pjevačkog partnera, otkriva, nije slušala. 'Nije to žanr kakav slušam, budući da više slušam stranu nego domaću glazbu. To sam mu odmah iskreno priznala, ali on je rekao da nema veze', smije se Kristina.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Denis Lepur za HRT

Obaveze joj ne dopuštaju da posjećuje koncerte na koje je više odlazila srednjoj školi. 'Sa zborom Ivan Goran Kovačić Kovačićem sam u vrijeme studija dosta nastupala pa uz ostale obaveze na žalost nije bilo vremena za koncerte', rekla je. Zbor je nakon 13 godina napustila kad je počela raditi u Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

'Nadam se da ću opravdati sve nade i želje koje ljudi polažu u mene i da nikog neću razočarati. Najveći kritičar će vjerojatno biti moj suprug Lovro', kaže Kristina. Voljenog životnog partnera također je upoznala zahvaljujući glazbi budući da su se upoznali na zboru.

Kristina Klemenčić Novinc s kolegicom meteorologinjom Dunjom Plačko

Kristina Klemenčić Novinc s kolegicom meteorologinjom Dunjom Plačko

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Show 'Zvijezde pjevaju' je pratila prošle godine i prve tri sezone, a saznali smo i tko će sve navijati za nju.

'Bit će tu moji prijatelji sa zbora koji svi jako dobro čuju i dobro će moći ocijeniti kako sam nešto otpjevala, kolege s posla, neki koji su po svijetu, obitelj, šira i uža. Možda će koji put doći i mama koja će morati čuvati kćerkicu Auroru', napominje Kristina. Njezina djevojčica ima tri godine i poput mame i tate voli glazbu, pjevanje i ples.

Kad je riječ o žiriju, ističe da ih se pomalo boji. 'Nekako mi Toni iskače kao da bi mogao biti najstroži. Moram priznati da sam pomalo razočarana jer sam očekivala da će u žiriju opet sjedi Valentina Fijačko budući da sam imala klasičnu naobrazbu pa bi ona bila najbliža mom izričaju', pojasnila je. Dodaje kako nema prevelika očekivanja od showa jer je realist te da se nada dobroj zabavi.

Od konkurenata u showu je do sad jedino čula Deana Kotigu i čini joj se da ima dobar sluh. 'Što se tiče glumaca, koliko znam oni na Akademiji moraju proći osnove pjevanja tako da vjerujem da će biti odlični', govori Kristina. S Majom Ciglenečki se poznaje iz emisije 'Dobro jutro Hrvatska'.

'Maja nije znala sam u odabiru za show. Jako je draga i uvijek se zafrkavamo, a sad ćemo vidjeti tko bolje pjeva', šali se Kristina. Za meteorologiju se odlučila jer je privlači povezivanje matematike s prirodnim silama.

  • +19
  • +16

Zvijezde pjevaju

Izvor: Promo fotografije / Autor: Denis Lepur za HRT

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!