POPULARNA SERIJA

Proslavila se ulogom lijepe i praznoglave Hilary u 'Princu iz Bel Aira', a sada ima 53 godine i više se ne bavi glumom

05.12.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Ova serija s početka 90-ih Willu Smithu bila je odskočna daska u Hollywoodu. Karyn Parsons bila je hostesa i nije polagala previše nade u uspjeh serije u vrijeme snimanja pilota. Od 1990. do 1996. tumačila je ulogu Hilary Banks, a nakon toga bila je ko-kreatorica i ko-scenaristica sitcoma 'Lush Life'. No onda se od glume i snimanja ta danas 53-godišnjakinja, oprostila početkom 2000-ih

Početkom listopada Karyn Parsons, najpoznatija po ulozi Hilary Banks u popularnom sitcomu 'Princ iz Bel Aira' proslavila je 53. rođendan, no više nije dio glumačkog svijeta.

Nakon šest sezona i 148 epizoda kad se popularna humoristična serija serija prestala snimati, osjećala se izgubljenom. 'Bilo je poražavajuće odjednom se odvojiti od svih. Otišli su kući svojim obiteljima kad je bilo gotovo, a ja sam se vratila kući svoja dva psa', prisjetila se Parsons u jednom od intervjua.

Danas se sa sjetom sjeća dana provedenih na snimanju serije. 'Bili smo poput obitelji i sada kad se nađemo, tako se i dalje osjećamo. Kao da nastavljamo gdje smo stali', izjavila je.

Na Instagramu je objavila fotografiju s Carltonom (Alfonso Ribeiro) i Ashley (Tatyana Ali) te se sjetno prisjetila svoje televizijske obitelji Banks. 'Nedostaje mi moja obitelj iz 'Princa iz Bel Aira', napisala je.

Nakon kultne serije pojavila se u filmovima 'Class Act' (1992) i 'Major Payne' (1995). Napravila je feministički sitcom pod nazivom 'Lush Life' kojeg je ona kreirala, producirala i glumila s Lori Petty, ali je nakon tri epizode i loših kritika gadnim kritikama ugašena u rujnu 1996. godine. Nakon toga se pojavila u filmu 'Mixing Nia' (1998) te '13 Moons' (2002).

Karyn Parsons rođena je 8. listopada 1966. u Los Angelesu.

View this post on Instagram

Ready for the holidays #fbf #thighsforlife

A post shared by Karyn Parsons (@karynparsons) on

Majka joj je afro-amerikanka iz Južne Karoline, a otac Velšanin. 'Bili smo srednja niža klasa. Nikad nisam bila bez hrane ili bilo čega sličnog, ali bilo je razdoblja u kojem je moja mama trebala žigove za hranu', izjavila je Karyn Parsons koja je u seriji 'Princ iz Bel-Aira' tumačila Willovu sestričnu Hilary Banks.

Od 1987. do 1990. bila je u braku s glumcem Randyjem Brooksom. Od 2003. u braku je s redateljem Alexandreom Rockwellom s kojim ima 16-godišnju kćer Lanu i 12-godišnjeg sina Nicu. Piše knjige, a prije šest godina je osnivala udrugu 'Sweet Blackberry' čiji je cilj djecu naučiti više o povijesti Afroamerikanaca.