ABSOLUTNO NAJBOLJI

Pronašli smo gdje u Zagrebu možete organizirati najbolji blagdanski događaj!

16.11.2023 u 18:51

Bionic
Reading

Vrijeme blagdana se bliži, pozivnice dolaze sa svih strana, a planirate i sami jednom prilikom organizirati druženje za vrijeme adventa. S prijateljima, za obitelj ili poslovne suradnike? Jedno je mjesto kojem se uvijek rado vraćamo!

Zagreb je, odavno, prava europska prijestolnica - turistički, kulturološki i urbanistički. Dokaz tome su nova zdanja koja stasaju iz dana u dan, ali i restauracija postojećih kultnih objekata. Mjesto koje prihvaća promijene, ali drži kultni status u moru pomodnih građevina ABOSLUTno je Esplanade. Zašto se ovom hotelu rado vraćamo, u vrijeme blagdana posebno?

Od 1925., kad su se otvorila vrata Hotela Esplanade pa do danas, ostala je jedna od najpoznatijih i najprestižnijih građevina u povijesnoj jezgri grada. Impresivan dizajn, bajkovita arhitektura i personalizirana i besprijekorna usluga o kojoj se priča u svijetu, Hotel Esplanade čine standardom za hotelijerstvo. Zahvaljujući dobroj lokaciji i prekrasnoj terasi, Esplanade tijekom cijele godine vrvi posjetiteljima, stranim i domaći. Posebno ruho ovaj hotel dobiva u doba adventa, kada posjetitelji doživljavaju najbolje od ponude hrane, pića i zabave.

Ono što najviše veseli je da u Esplanadi možete organizirati zabavu krojenu po svom ukusu i željama i pretvoriti prostor u nešto novo i neočekivano. Upravo takvu jednu zabavu imali smo prilike doživjeti na ABSOLUTno sjajnoj večeri. U standardnom ruhu topla i s klasičnim smeđim namještajem, dvorana Istanbul na jednu večer pretvorila se u kulisu luksuzne futurističke zabave. Plava LED svjetla, metalik industrijske konstrukcije i futuristički elementi hladnih tonova transformirali su nakratko tradicionalno uređenje kultnog zagrebačkog hotela u sasvim drugačiji ambijent.

Event ovog tipa okuplja brojne uzvanike pa su se pozivu odazvali plesači Marko Mrkić i Paula Tonković, predivni supružnici i modeli Iris Cekuš i Pedro Soltz kao i trendseterice Dora Martinović, Matea Miljan Rafaj, Anja Dujaković, Karla Zelić, Slađana Ostić, Korana Marović, Lara Vukušić i Ivana Pirizović i Petra Perkov. Kombinaciju smjele hrane i pića morali su probati i stručnjaci, naravno. Omiljeni cook influenceri Darko Kontin i Anja Maršić, poznatija kao Hungry Anja te Mia Salman, vlasnica najslađeg zagrebačkog cake & brunch bara Meet Mia, dali su zeleno svjetlo gurmanskim nizovima jela i pića.

Večera je pratila temu futurizma u punom značenju riječi. Food paring je svakim slijedom bio dojmljiv, kombinacijom sjajnih slatko-slanih jela i šarenih koktela. Meni koji se sastojao od slanih jela u pet sljedova, za ovu priliku kreirala je Esplanadina zvijezda, chefica Ana Grgić Tomić. Zanimljivom spoju maslaca od pečene cikle i izboru domaćih kruhova pridružile su se košarice od vrganja, nakon čega su gosti imali prilike kušati fantastične gnude od ljubičastog batata. Okuse mora pojačale su školjke sv. Jakova i ABSOLUTno neodoljive bijele ribe romb. Slatke note crumblea od limunske trave dodatno su začinili custom made kokteli. Sve što smo ikad željeli od pića, imali smo prilike kušati na večeri u Esplanadi.

Sjajnih koktela s dodatkom passion fruita, đumbira i limete nije nedostajalo. Redom su to bili Gimlet s bazom votke i limetom, osvježavajući Retropolitan s votkom i sokom od jagode kao dominantnim okusima, Vodka sour, Passion martini s neodoljivim okusom đumbira i passion fruita kao i neizostavni Moscow Mule, s vodkom, limetom i đumbir pivom. Zvuči kao pomno osmišljena miksologija, savršena za druženje poput ovog.

Dobar miks okusa nastavio se i kroz glazbu, koju je za večeru u Esplanadi miksala Dj Kristina Oćićek. Ova glazbena kulerica već je poznata domaćoj klupskoj sceni miksajući R'n'B, hip hop, trance, trash i dance hitove, a dobar muzički niz nastavila je i na eventu. Naravno, bez dobro raspoloženih gostiju događaj ne bi bio potpun. Baš kao i njihovi outfiti koji su ovog puta bili u temi A touch of sparkle. Doista, čini se kako su svi prisutni itekako dobro razumjeli zadatak. Tako smo imali prilike vidjeti domaće influencere u pravom festive izdanju – puno šljokica, ljuskica, glittera sjaja, na haljinama, topovima i do nedavno rjeđe viđenim – hlačama i čizmama. Drago nam je izjaviti da se u modu, jelo i zabavu službeno vratio – ABSOLUTni maksimalizam!

Puno smijeha, veselja, poklona, divne hrane i još boljih pića neka budu glavna misao pri organizaciji druženja, a futuristička ABSOLUTno cool večera kao ideja… Izbor je naravno, na vama. U svakom slučaju, ako se još uvijek dvoumite gdje organizirati blagdansku proslavu, gdje popiti dobar koktel, pojesti najbolju blagdansku hranu i doživjeti note blagdana, odgovor je samo jedan. Vidimo se u Esplanadi!