POMOZIMO I NJIMA I SEBI

Pronađimo zalutalim TV voditeljima novu karijeru

15.07.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Spasimo voditelje koji su zalutali na televiziju i sustavno nas dave s TV ekrana već godinama. Spasimo i njih i sebe i nađimo im alternativnu karijeru

Televizijske kamere imaju neku magičnu moć privlačenja mladih, lijepih i perspektivnih, nudeći im instant prepoznavanje na cesti i tržnici, pokoju naslovnicu u lokalnim novinama i brzinsku slavu bez jasnijeg pokrića. I baš kao muhe na ljepljivu traku, tako mnogi mladi željni slave zalutaju pred kamere, ne znajući što bi i gdje bi. Neka se lutanja mogu objasniti pogrešnim traženjem (ona koja ubrzo završe), nekima pak ne nalazimo opravdanja. Ta se uglavnom pretoče u polovične karijere koje održava lijepo lice i još pokoji atribut.

Tatjana spremna za akciju
Tatjana Jurić - UMJETNIČKA KARIJERA
Čim se pojavila pred kamerama, zasjala je posebnim sjajem. Prepoznata kao nova ljepotica TV ekrana, Tatjana je odlučila zadržati tu poziciju što duže, tako da se doslovno okamenila. Prednost okamina je što ne stare, a mana to što vrlo brzo dosade. Makar vječno lijepe i mlade. Vijesti prolaze, veselja, tuge, spektakli, šuge, a naša Tatjanica sve jednako bulji u blesimetar, diskretna osmijeha, lica kojim ukazuje na potpuno neshvaćanje onoga o čemu govori. Besprijekorna gestovna okamina mogla bi stvoriti divnu karijeru pozirajući mladim studentima likovne akademije. Poput Rodinova 'Mislioca', satima bi, danima, godinama zadržavala jednak mudar izraz lica, dok bi budući slikari do savršenstva naučili slikati, nažalost, tek jedan izraz – lice Tatjane-mislilice.

 

Istina je relativan pojam

Vanja Halilović
- ODNOSI S JAVNOŠĆU
Voditeljica na tragu Tatjane Jurić htjela bi biti iza kamera, jer smatra da bi u medijskoj sjeni dala puno više. Mi bismo je stavili na poziciju PR-a ministarstva financija, jer se upravo zahvaljujući slavi koju je uhvatila ispred kamera toliko izvježbala u negiranju svih insinuacija vezanih uz vlastiti privatni život da bi majstorski izvrtala novčane depresije u koje tonemo iz dana u dan.

 

 

 

Uvijek može iskakati iz torte
Tina Katanić - HUMANITARNI RAD
Bingo djevojka koja je besprijekorno nosila koverte i nagradne čekove okušala se i u zahtjevnijim poslovima, vodeći neke RTL-ovske visokoumne priloge, no ubrzo shvativši je da joj koverte ipak bolje idu. Kad joj već leže, a jasno je da želi u nova poslovna osvajanja, mogla bi povezati svoje dvije strasti – koverte i izlazak iz Bingo showa i jednom mjesečno umirovljenicima nositi koverte s penzijama. Ostat će joj vremena za Bingo, a penzićima će pružiti dvostruko zadovoljstvo – sitniš za preživjeti mjesec i malo krasote za ugrijati stare kosti. A usput možda uštede pokoju kunu na grijanje, jer dedekima će, čim je vide onak zgođušnu, krv poteći žilama. Tina će se tim gotovo humanitarnim radom osjećati ispunjenije i sretnije.

 

 


Između silnih ljubavi stignem se poigrati i kuglicama
Paola Poljak - POLITIČARKA
Ako upišete njeno ime u pretraživač, trebat će vam dosta vremena kako biste saznali čime se mlada dama bavi, ali to ne smeta njenom osmijehu da krasi gomile medijskog prostora. Za one koji su između njenih dvaju brakova odustali od pretraživanja, reći ćemo tek da je to još jedna ljepotica koja sustavno gradi karijeru na lutrijinim kuglicama, ali nastoji biti aktivna i u politici. Da joj u životnom rezimeu ne bi stajalo: 30 godina vrtjela sam kuglice u rukama, trebala bih početi razmišljati o poslovnim iskoracima. Kako je redatelja zamijenila vinarom, možda bi kameru mogla zamijeniti čašicom. Po onoj staroj 'Ne vjeruj šusteru s rupom u cipeli', napravila bi divnu gestu novopečenom mužu kad bi svojim likom ukrasila etikete njegovih butelja. Svi loto ovisnici za inspiracijom bi tragali upravo u tim vinima, roneći kroz opojne kapljice u potragama za pravim brojevima. A Paolin životopis bi se znatno obogatio – osim s kuglicama, vrijeme sam provodila prilijepljena na bocu vina.U četrdesetima bi se konačno mogla potpuno posvetiti politici  i od predstavnice mladeži stasati u neku novu Jadranku Kosor.

 

 


Smijeh je tu, počnite crtati
Mirna Maras - ANIMIRANI FILMOVI
Svojim slatkim osmijehom svaku prognozu učini ljepšom. Istina, ne vjerujemo nimalo u ono što govori, ali lijepo nam je vidjeti je s vremena na vrijeme. Kako je Mirna vrlo poduzetna te je od Bingo djevojke postala meteorološka stručnjakinja i neka vrst glumice (u nekoj vrsti humoristične serije), mislimo da joj pomoć nije potrebna, ali možda i naša ideja zaživi u poduzetnom umu. Vječno nasmiješena, s lagano zarumenjenim obraščićima, Mirna bi bila idealna za glavni lik iz crtića. Malena rastom, karikaturalna izgledom, vrtjela bi repom, koketno se smješkala, ne znajući što čini u svijetu animacije i zašto to čini. Ali zna li sad što čini dok vodi vremensku prognozu? Usput, novopečena mama svoje djetešce bi zabavljala ne samo uživo već i televizijski. Ne možeš pobjeći od pretjeranih osmijeha.

 


Kad već nema struje u teretani...
Renata Sopek - STARI ZANATI
Renata je od Bingo djevojke napravila korak u svijet zvjezdane ekskluzive svojim prilično nemelodioznim glasom povremeno prekidajući slavne skandale, tragedije, ljubavi i što sve ne. Bivajući čistim televizijskim smetalom. Kako se uz nazalni cvrkut na televiziji rasteže po podu na raznim DVD-ovima, ona si je pronašla karijeru poslije TV ere. Samo joj teretana nema struje, a zanesenjaci koji žele da ih se vidi u Sopek-teretani utege dižu u romantičnom osvjetljenju uz svijeće. Kako bi razvila započetu romantiku dizanja utega, mogla bi se baciti u proizvodnju svijeća raznih oblika i dezena, s umecima latica i voća te drugim simpatičnim i beskorisnim dodacima. Kako bi se posao razvio, dodatno bi mogla zarađivati po božićnim štandovima i zadovoljno se rastezati nakon što proda dnevnu količinu voska.

 


Ma tko preglumljava?
Boris Mirković - EDUKATIVAC
Boris je bio odličan u 'Smogovcima', superveseo i razigran u 'Hugu', a onda se na RTL-u malo izgubio (nije jedini) vodeći emisije kojima voditelja ne treba. Nasilnički uzurpirajući prostor raznim Salto bedacima, Boris je, vjerojatno sa željom da nadjača njihove gluposti, postao pravi majstor za pretjeranost. Kako kroz njegovu napadnost progovara dječačka zaigranost, najbolje bi ga bilo smjestiti u lokalni vrtić i napraviti serijal uputa za majke i tete. Deset koraka do čistog i zadovoljnog djeteta s vrckastim, a znanjem ispunjenim epizodama, poput: 'Kako premotati pelene u tri poteza uz gomile kreveljenja', 'Kad dijete plače, nadglasajte ga', 'Budite klaun vlastitom djetetu'...

 

 


Mario u akciji
Mario Petreković - TIMARITELJ
Karikaturalan kakav već jest, bučniji i pretjeraniji od Borisa Mirkovića iz gornje priče, Mario Petreković ne može bez publike, a publika ne može s njim. Kako pronaći kompromis u toj nepomirljivosti? Ugasimo li kameru i obližnje fotiće, ugasit ćemo dio Marija. Što možda i nije loše. Kako ne bi u potpunosti izgubio publiku, zaposlimo ga u zoološkom vrtu. Neka hrani dlakave nam pretke, a usput neka se međusobno krevelje jedni drugima. Pa da vidimo tko će duže izdržati. U trenucima kad se zaželi slave, neka zamijeni alfa mužjaka u jednom od kaveza i show je njegov. A sigurno će se naći i pokoja kamera da sve usnimi i stavi na YouTube.

 

Jednu svadbu i prostran stol, molim

 Branko Uvodić - GLAZBENA KARIJERA

Godinama (nevjerojatno uspješno) svojim pritajenim šarmom, Branko Uvodić vodi razne 'Domovnice', 'Lijepe naše', a sve u ime tamburice i dobrog provoda u mjestima u kojima gostuje. I kraljevski ga ga dočekuju sredovječne i starije dame. Institucija tamburice ne samo da vodi emisije, već, kad se skroz raskalaši, zna i zapjevati na plejbek. Iako je gospon u vrlo dobro držećoj 55. godini, nije kasno za odmak u prave estradne vode. Pustimo pjesmu, isključimo mikrofon i dajmo Branku da pjeva! Neka se raskalaši! Odbaci sakoe i kravate, da progovori sputana narodnjačka emocija. Pa na turneju po slavonskim svadbama. Kad mu dosadi pjevanje, neka slobodno, sav raspojasan, skokne na prvi stol i zapleše unezvijerenim bakicama u prvim redovima.