NASLOVNICA VOGUEA

Progovorila o svojoj borbi: Fotkama u toplesu Celine Dion začepila usta zlim jezicima

22.04.2024 u 19:57

Bionic
Reading

Slavna pjevačica vratila se na velika vrata i odradila odvažno snimanje u toplesu, pokazavši time još jednom da ju njezin bolest, točnije sindrom ukočene osobe, neće zaustaviti od ostvarenja ciljeva

Otkako joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe Celine Dion imala je tek rijetke javne istupe. Iako su njezini obožavatelji svim silama pokušavali doznati što se s njom događa i kakva je to bolest koja ju spriječava da radi ono što najviše voli - pjeva - slavna pjevačica borila se kako je znala i umijela daleko od sviju.

Ipak, početkom ove godine stvari su donekle krenule nabolje, pa smo je već imali prilike nekoliko puta vidjeti u javnosti, a o njezinom pojavljivanju i govoru na dodjeli Grammyja pričat će se još godinama.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Unatoč svemu tome, nitko nije očekivao ovaj njezin novi korak. Naime, Celine Dion pristala je na poziv francuskog Voguea, za koji je dala veliki intervju, ali i pozirala u toplesu za naslovnicu, pokazavši svima da je ni bolest neće spriječiti da radi ono što voli.

55-godišnja pjevačica na fotografijama izgleda sjajno, no ono što su svi s nestrpljenjem željeli pročitati njezin je intervju u kojem progovara o teškoj neurološkoj bolesti koja ju je zadesila.

Priznala je kako zbog svega što joj se dogodilo ide 'dan po dan' te se uči živjeti sa svime. Na pitanje kako se osjeća, Celine je bila iskrena kao i uvijek: 'Dobro sam, no tu ima puno posla. Idem da po dan', rekla je i dodala:

  • +6
Celine Dion Izvor: Profimedia / Autor: Fabien Klotchkoff / KCS Presse / Profimedia

'Pet dana tjedno podvrgavam se atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji. Sada moram naučiti živjeti s tim i prestati se preispitivati. Na početku sam se često pitala: zašto ja? Kako mi se ovo dogodilo? Što sam skrivila? Je li ovo moja krivica? Život ti nažalost ne daje nikakav odgovor. Jednostavno moraš naučiti s time živjeti. Ja sam odlučila raditi sa svom svojom dušom i tijelom, od glave do pete, s liječničkim timom. Želim biti najbolja, a moj je cilj ponovno vidjeti Eiffelov toranj!'

Kako je i sama otkrila, lijeka za njezino stanje za sada nema, no postoje neke stvari uz koje se simptomi usporavaju, a što pjevačica trenutno proučava.

Na pitanje novinara Voguea možemo li očekivati njezin povratak na pozornicu, iskreno je odgovorila: 'Na to pitanje ne mogu dati odgovor...Posljednje četiri godine samoj sebi govorim da se ne vraćam, pa da sam spremna, pa da nisam. Kako stvari stoje, ne mogu vam reći sa sigurnošću: 'Da, vraćam se za četiri mjeseca', jer na to pitanje nemam odgovor...Tijelo će mi samo reći.'