NEKO NOVO VRIJEME

Producenti, redatelji i glumci bijesni na Netflix: Svi se pitaju hoće li zaista uvesti ovu suludu opciju

30.10.2019 u 17:15

Bionic
Reading

Nakon što je streaming servis Netflixu objavio da testiraju uvođenje opcije odabira brzine gledanja sadržaja, mnogi redatelji, režiseri, glumci i producenti javno su izrazili negodovanje

Trenutno se testira nova značajka na najvećem streaming servisu za gledanje filmova i serija. Netflix je u pregovorima oko opcije ubrzavanja sadržaja, s čime se među prvima nije složio režiser i producent Judd Apatow. Nije prošlo dugo ni do drugih reakcija iz struke, koja je ovim prijedlogom, blago rečeno, užasnuta.

Smatraju da bi se uvođenjem opcije među gledateljima o brzini produciranja sadržaja, među ostalima, obezvrijedio njihov trud i rad.

Istovremeno iz Androida javljaju da Netflix sustavno isprobava tu značajku na Android mobilnim uređajima, nudeći korisnicima da izaberu brzinu od 1,25 ili pak 1,5 učitavanja sadržaja.

'Ne Netflix, nemojte me tjerati da kontaktiram sve ljude iz struke, svakog producenta i kreatora medijskog sadržaja na Zemlji. Poštedite me toga jer siguran sam da ću pobijediti, ali to će mi oduzeti mnogo vremena. Ne igrajte se s našim vremenom prikazivanja. Dajemo vam lijepe stvari i ostavite ih onakvima kakve i trebaju biti prikazane gledateljima', poručio je vidno uzrujan Apatow.

Potom se javio i glumac javnosti poznat po angažmanu u seriji 'Breaking Bad', Aaron Paul napisavši na svom Twitter profilu: 'Stanite! Kao osoba o kojoj se između ostalog piše u članku, osjećam dužnost nešto vam reći. Nema šanse da ovo prođe kod Netflixa. To bi značilo da apsolutno preuzimaju kontrolu nad tuđim radom i umjetnosti te je uništavaju. Netflix je mnogo iznad toga. Jesam li u pravu, Netflix?'

Glumica Patricia Arquette kratko i javno izrazila je da se ni u kojem slučaju ne slaže sa spomenutom opcijom ubrzavanja i prebacivanja sadržaja. Najslikovitije je svoje zgražavanje prijedlogom prikazao Peter Ramsey.

'Žele li korisnici i da im se ubrza prehrana ili pak seksualni život. Je li to u pravu? Mora li se baš se prilagođavati lijenima i onima bez ukusa i stila?', pitao se Ramsey.

Neki su zaključili kako ovakvi postupci neupitno uništavaju filmski i glumački trud i rad, te kako je ta scena ionako već u krizi zbog dolaska novih medija, tehnologija i trendova.

Upravo zbog toga jer primjerice YouTube nudi svojim korisnicima opcije ubrzavanja gledanog sadržaja i preskakivanja pojedinih dijelova, sada o tome razmišlja i streaming div Netflix.