SVE JE U NOVOJ KNJIZI

Procurili dobro čuvani detalji: Jill Biden izbacila je svećenika iz bolničke sobe Joea Bidena, dok mu je davao posljednju pomast

15.04.2022 u 13:31

Bionic
Reading

Ostalo je svega nekoliko dana do izlaska nove knjige o američkoj prvoj dami Jill Biden, u kojoj se po prvi puta iznose neki zanimljivi detalji, poput onoga kada je zbog zdravstvenih problema umalo ostala bez svog supruga, američkog predsjednika Joea Bidena

U utorak će na police knjižara u Americi stići nova knjiga o američkoj prvoj dami Jill Biden. Pod nazivom 'Jill: A Biography of the First Lady', zaposlenici Associated Pressa Jill Pace i Darlene Superville otkrili su mnoge nove zanimljivosti, a prvi detalj, koji se proširio medijima, vraća nas u 1988. godinu.

U to vrijeme Joe Biden je već mjesecima imao zdravstvenih problema, no ignorirao ih je, čega je bila svjesna i sama Jill Biden. Tadašnji senator, danas predsjednik, sa sobom je nosio bočicu tableta protiv bolova, uzimajući ponekad i po 10 tableta dnevno zbog nesnosnih glavobolja.

Dok je podizao utege u teretani Senata, Biden je 'osjetio oštru bol u svom vratu koja se tijekom noći pogoršala, a potom je desna strana tijela utrnula, dok su mu noge bile jako teške'. Kako stoji u knjizi, ne želeći zabrinuti svoju suprugu on joj je ispričao kako je istegnuo mišić i nesnosnu bol koju je trpio čuvao je samo za sebe sve do 12. veljače. Tada se nakon dugog i napornog dana samo srušio u svojoj hotelskoj sobi.

Idućeg dana osjećao je mučninu i imao problem u ruci nositi čak i aktovku s dokumentima, no nije se dao, mislio je da će sve proći kada se dobro naspava. Ipak, njegovi pomoćnici inzistirali su da se javi liječniku, a na kraju je o svemu bila obaviještena i Jill Biden, koja se prisjetila kako je njezin suprug bio siv u licu.

  • +2
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: OLIVIER DOULIERY / AFP / Profimedia

Biden je hitno hospitaliziran u Wilmingtonu i podvrgnut mnoštvu testova, a Jill se potrudila obavijestiti njegovu djecu kako bi znali što im se događa s ocem. Kada se vratila pred njegovu bolničku sobu, medicinska sestra joj je rekla neka pričeka jer je u sobi s Bidenom svećenik koji mu daje posljednju pomast.

Na te njezine riječi, Jill Biden je počela vikati da on neće umrijeti, potom je uletila u sobu i doslovce izbacila vičući svećenika van. 'Vičem tako rijetko da je i mene iznenadio moj glas, baš kao što je iznenadio i svećenika.'

Na kraju su testovi otkrili krv u spinalnoj tekućini, što je značilo da je preživio aneurizmu i da, ukoliko želi preživjeti, mora se podvrgnuti hitnoj operaciji. Iako je kao senator imao pravo na najbolju pomoć u vojnom centru u Washingtonu, u Walter Reed Army Medical Center, bio je to preveliki rizik, stoga su ga, unatoč snježnoj oluji, hitnom pomoći prevezli u 160 kilometara udaljeni Delaware, gdje je i operiran.