NE SKRIVA EMOCIJE

Dramatična poruka Jill Biden: 'Svako jutro kada upalim televiziju molim se da je Zelenski još uvijek živ'

07.03.2022 u 09:15

Bionic
Reading

Sudjelujući na prikupljanju novca u Kaliforniji, američka prva dama Jill Biden nije mogla sakriti emocije na temu rata u Ukrajini

'Svako jutro kada upalim televiziju molim se da je Zelenski još uvijek živ', riječi su to prve dame Amerike Jill Biden, a izrekla ih je sudjelujući na skupu za prikupljanje novca koji su organizirali demokrati.

Riječ je o malom skupu, kojem je nazočilo tek 25 uzvanika, uključujući zamjenicu guvernera Kalifornije Eleni Kounalakis, a Jill Biden stigla je nakon sprovoda Richarda Bluma, supruga kalifornijske senatorice Dianne Feinstein.

'Telefon ne prestaje zvoniti, i tako je cijelu noć', otkrila je Jill Biden kaotičnu situaciju u kojoj se zbog ruske invazije našla i Bijela kuća. 'Joe je budan cijelo vrijeme, pokušavajući riješiti ovu krizu.'

Jill Biden je na skupu pokušala još malo 'aktivirati' sudionike, govoreći da je Amerika osigurala milijarde dolara, što u humanitarnoj, što u vojnoj pomoći Ukrajini, no, kako su otkrili pojedinci, nije izgledala pretjerano sigurno da će takvo što osigurati neovisnost Ukrajine ili spriječiti treći svjetski rat.

  • +6
Jill Biden Izvor: Profimedia / Autor: POOL / Getty images / Profimedia

'Ni mi sami ne znamo u kojem će smjeru ići sve ovo. Jednostavno ne znamo. Svi zadržavamo dah u strahu, nadajući se da će stići neki odgovor i da neće doći do svjetskog rata. Zvuči uistinu nevjerojatno da bi se to moglo dogoditi upravo nama', zaključila je Jill Biden, dodavši kako je njezin 79-godišnji suprug pravi čovjek da riješi sve, posebice jer već ima iskustva s bivšim Sovjetskim Savezom tijekom Hladnog rata kao član američkog Senata od 1973. godine.

'Osjećam, a mislim da i vi osjećate isto, da je on pravi čovjek za ovaj povijesni trenutak.'