IZA ZATVORENIH VRATA

Procurili detalji: Bivši scijentolog otkrio pravu istinu o odnosu Toma Cruisea i Johna Travolte

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 18.04.2018 16:11
  • Objavljeno 18.04.2018 u 13:49
John Travolta, Kelly Preston i Tom Cruise

John Travolta, Kelly Preston i Tom Cruise

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bivši djelatnik osiguranja Scijentološke crkve, 37-godišnji Brendan Tighe odlučio je, nakon što je napustio ovaj kult kojim su zaluđeni slavni, progovoriti o detaljima koji se događaju iza zatvorenih vrata, a otkrio je i kako se dva najpoznatija člana, glumci Tom Cruise i John Travolta, preziru unatoč 'idealnom odnosu' u javnosti

Brendan Tighe bio je scijentolog punih 30 godina, a onda je odlučio da više ne namjerava trpjeti zlostavljanja koja se događaju, sve uz dozvolu 'slavnog vođe' Davida Miscavigea. 'Cruise je jedini celebrity koji smije direktno kontaktirati s Miscavigeom. Travolta i Kirstie Alley nemaju tu privilegiju. Travolta čak više ne dobiva besplatne darove. Nitko mu ne poklanja motocikle rađene specijalno za njega, niti hangare za njegove avione', otkrio je Brendan Tighe za Daily Mail.

  • +30
  • +27

Tom Cruise

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kada je 2008. Tom Cruise nagrađen najvišom nagradom scijentologije, izmišljenom vjerojatno samo za njega, Freedom Medal of Valor, Miscavige mu je organizirao posebnu gala večeru kako bi mu je dodijelio. Zbog toga je John Travolta 'eksplodirao' od ljubomore jer je prije negoli je 'omiljeni sin' Davida Miscavigea, Tom Cruise, pristupio scijentologiji, to mjesto imao on. Nije tajna to da se Cruise i on ne mogu podnijeti, pa tako Travolta nije bio među uzvanicima na Cruiseovom vjenčanju s Katie Holmes.

Tighe je itekako dobro upoznat s pravilima scijentologije jer je s godinu dana mlađom sestrom Natalie odgojen u toj vjeri. Njihova majka Katie Paquette i danas je ugledna članica te crkve, a svojedobno je u njoj bio i njihov otac Kevin Tighe. S majkom su proputovali Ameriku kada je ona imala obaveze oko promoviranja vjere, a s njom su bili i u Rehabilitation Task Forceu, odnosno njihovoj vrsti zatvora, nakon što je optužena za 'zločin protiv scijentologije'.

U tom su zatvoru živjeli s pedesetak ljudi, većinom s majkama i njihovom djecom. Godine 1993., sa samo 12 godina, potpisao je ugovor sa Sea Org, organizacijom za najpredanije članove zajednice, koji se tako zavjetuju da će život posvetiti upravo crkvi. Brendan Tighe tada je započeo višegodišnji 18-satni radni dan, tijekom kojeg je naporno radio i studirao.

I prije negoli je napunio 16 bio je prisiljen baviti se građevinskim poslovima u Los Angelesu, a prvi prijestup je imao kada je uhvaćen s djevojkom. Osuđen je na pet godina zatvora, u kojem je već boravio s majkom, a tamo je ponovno morao raditi fizičke poslove. Većinu vremena provodio je čisteći azbest u tunelima ispod sjedišta u Los Angelesu, a onda je upravo on izabran da izradi poseban namještaj za penthouse Toma Cruisea, koji se nalazi na vrhu scijentološkog hotela Osceola Inn.

Ubrzo je postao i voditelj službenog osiguranja i upoznao sve navike Toma Cruisea. 'Nisam bio njegov osobni tjelohranitelj, no punih sedam godina ja sam bio zadužen za sve detalje vezane uz osiguranje, a bio sam i osobna pratnja kada bi odlučio prošetati se ulicom i provjeravao bih nadzorne kamere', otkrio je Brendan, a potom i otkrio kako je morao redovito posjećivati zubara i izbjeljivati zube, na čemu je inzistirao Cruise.

No ono što ga je posebno iznenadilo bio je njegov odnos s Isabellom i Connorom, djecom koju je posvojio u braku s Nicole Kidman. Iako je Cruise imao cijeli kat za sebe u hotelu, za djecu i osoblje, njihove učitelje i dadilje iznajmljivao je sobe u drugom hotelu. S njima je rijetko provodio vrijeme, a najviše je bio posvećen vježbanju u teretani, učenju uloga i vožnji na motociklima s Davidom Miscavigeom, s kojim je rado odlazio i u kino.

Tom Cruise o scijentologiji

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Osim što je preobratio obje supruge, Nicole Kidman i Katie Holmes, na scijentologiju, Cruiseu je isto uspjelo s njegovom majkom Mary Lee i tri sestre, Cass, Marian i Lee Ann. Koliko je postao zaluđen vjerom, govori i podatak da je, nakon razvoda od Nicole Kidman, upravo Miscavigeu povjerio zadatak da mu pronađe djevojku. Navodno su čak organizirane i audicije, ali i intervjui s holivudskim zvijezdama, kako bi se pronašla ona prava.

Tajne o scijentologiji

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako je najviše izgleda imala Scarlett Johansson, ona je odbila Cruisea i tako postala omražena među svim scijentolozima, a svoju priliku je dobila Katie Holmes, koja mu je na kraju postala supruga i rodila kćer Suri. Katie Holmes uspjela se izvući iz 'kulta slavnih' i sa Suri sada živi život daleko od scijentološke vjere, a Tomu Cruiseu crkva je i dalje najvažnija stvar u životu - prvo na što pomisli kada se probudi i posljednje prije negoli zaspe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!