jubilarka

Prisjetila se svog velikog dana: Prije 25 godine Iva Majoli je osvojila Roland Garros

08.06.2022 u 13:40

Bionic
Reading

Naša najtrofejnija tenisačica na Instagramu se s fanovima prisjetila jednog od najvažnijih dana u svojoj sportskoj karijeri, kada je ostvarila jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta. Tada je imala samo 19 godina, a u finalu natjecanja pobijedila je tada 16-godišnju Martinu Hingis

U finalu Roland Garrosa Iva Majoli je senzacionalno rezultatom 6:4, 6:2 svladala tada neprikosnoveno prvu tenisačicu svijeta, Švicarku Martinu Hingis i tako Hrvatskoj donijela prvi Grand Slam naslov u povijesti.

Iva se svake godine na taj dan pohvali fotografijama iz te 1997. godine a tako je, naravno, bilo i ove godine. 'Još uvijek smo velike prijateljice i ovo je ono što ostaje zauvijek. Volim te', poručila je Majoli u jednoj od najnovijih objava pored fotografije s Hingis. Inače, sa Švicarkom se čuje redovito, a bila joj je i na vjenčanju.

Iva Majoli nakon toga je imala dvije relativno dobre sportske godine, no onda je pala i njena forma. Ostat će upamćena kao prva Hrvatica s Grand slam titulom, a što se tiče ženskog tenisa za sada u singlu i jedina. 'Ja sam zadovoljna, a je li moglo više... Možda je, a moglo je i manje. Žao mi je jedino zbog ozljeda, operacija i što sam prekinula karijeru ranije nego što sam htjela', izjavila je za 24sata. Rekla je da doma u vitrini ima repliku pehara, da drage trofeje čuva, a jako puno ih je stavila u neke kutije jer ne stanu sve na vidljivo mjesto.

Prisjetila se da je tada dobila brojne čestitkei, sa svih strana i imala lijep doček. Pamti, priznala je i velik pritisak nakon tog Roland Garrosa, 'pritisak očekivanja, s kojima se teško nositi, pogotovo kad cijela nacija očekuje još bolji uspjeh'.

Po završetku karijere s 26 godina, zaradila je oko 4,5 milijuna dolara samo od turnirskih nagrada. Danas je izbornica ženske teniske reprezentacije.

  • +3
Iva Majoli Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL