BUDUĆI KRALJ

Princ William slavi 36. rođendan: Preplavili ga čestitkama

21.06.2018 u 12:51

Bionic
Reading

Na današnji dan prije točno 36.godina britanska je nacija slavila rođenje prvog djeteta princeze Diane i princa Charles. Rodio se princ William i tada automatski postao drugi u redu za britansku krunu

Princ William, vojvoda od Cambridgea danas slavi svoj 36. rođendan, a tom su mu prigodom fanovi, narod i zaposlenici na službenom Twitter profilu Kensingtonske palače pripremili malu viralnu proslavu. Baloni, gomile čestitka i zahvala preplavili su Twitter.

Prvorođeni sin princa Charlesa i princeze Diane rođen je 21.lipnja 1982. godine i postao je prvi kraljevski nasljednik koji je rođen u bolnici, a ne unutar palače. Na svijet je došao u rodilištu St. Mary u Londonu, a na njegov su izlazak iz bolnice Britanci čekali danima.

Kada je konačno u naručju svoje majke i oca napustio rodilište, svijet je odahnuo, a William je uskoro postao tema broj jedan svih svjetskih novina.

Drugi u redu za nasljedstvo, odmah nakon svog oca princa Charlesa odgajan je u strogom i tradicionalnom sistemu kako bi jednoga dana spreman zasjeo na tron.

  • +5
Princ William Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zanimljivo je da su nakon njegova rođenja i ostale kraljevske bebe rođene u bolnici, a navodno su i mlađi brat Harry kao i Williamova djeca princ George, princeza Charlotte i princ Louis, rođeni u istom tom krilu gdje je Diana donijela na svijet svoje prvo dijete.