JEDINI PUT U NORMALU

Princ William i Kate Middleton oglasili se oko cijepljenja protiv koronavirusa

28.02.2021 u 10:23

Bionic
Reading

U novom virtualnom pojavljivanju Kate Middleton i princ William pozvali su ljude da se cijepe napominjući koliko je to važno u ovom trenutku. Iako je procijepljenost protiv koronavirusa u Velikoj Britaniji trenutačno jedna od najviših na svijetu, a odaziv, kako i sam princ William kaže, nevjerojatan, javno je pozvao i mlađe generacije da se odazovu pozivima: 'Moramo nastaviti s cijepljenjem, a mlađe generacije također moraju biti svjesne da je od velike važnosti da se i oni cijepe'

Prema službenim podacima u Velikoj Britaniji cijepljeno je više od 19.6 milijuna ljudi s prvom dozom cjepiva, a brojka onih koji su primili drugu dozu veća je od 760.000.

Kraljevski par sudjelovao je u video pozivu s dvije žene koje su u izolaciji skoro godinu dana, jer imaju dijabetes tipa 2, odnosno teški oblik astme. Priznale su im kako su u početku zbog raznih dezinformacija koje kolaju društvenim mrežama bile pomalo skeptične oko cjepiva, ali i da su ih vrlo brzo razuvjerili zdravstveni djelatnici i članovi obitelji koji su se cijepili prije njih.

'Catherine i ja nismo zdravstveni stručnjaci ni na koji način, ali ako vam je ikakva utjeha, znajte da svim srcem podupiremo cijepljenje. To je zaista od velike važnosti. Razgovarali smo o tome s mnogo ljudi, a benefiti cijepljenja su ogromni. Moramo stoga nastavi s cijepljenjem, a mlađe generacije moraju biti svjesne je od velike važnosti da se i oni cijepe.'

  • +3
Kate Middleton s novom frizurom Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Princ William ovom je prigodom također upozorio na opasnost od lažnih vijesti o cjepivima koje kolaju društvenim mrežama: 'Društvene mreže su ponekad preplavljene s gomilom glasina i dezinformacija pa moramo biti oprezni oko toga otkud crpimo informacije i kome vjerujemo'.

U razgovor se uključila i Kate Middleton koja je poručila: 'Nadam se da će na kraju cjepivo donijeti veliko olakšanje. Znam da smo možda zabrinuti i malo prestrašeni, ali se nadam da će nam ono konačno vratiti život u normalu'.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Velikoj Britaniji planiraju do 15. travnja cijepiti sve osobe preko 50 godina, ali i sve osobe od 16 do 64 godine koje imaju zdravstvenih problema. Nakon toga cijepit će se ostale, mlađe dobne skupine s nadom da će se sve odrasle osobe cijepiti do kraja srpnja ove godine.

Za sada ne planiraju cijepiti djecu iako su farmaceutske kompanije obznanile kako počinje testirati cjepivo i na njima.