konačna odluka

Princ Harry zbog bivše strine zaratio s obitelji

06.02.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana pisalo se kako Sarah Ferguson, nekadašnja vojvotkinja od Yorka i bivša strina princa Harryja, neće biti pozvana na kraljevsko vjenčanje godine. I dok se palača strogo protivi njezinu dolasku, mladoženja ipak inzistira na tome da i ona bude prisutna na njegovu vjenčanju

Sarah Ferguson, majka princeze Beatrice i Eugenie, prvih rođakinja princa Harryja i Williama, ipak dolazi na vjenčanje u svibnju koje će se održati u dvorcu Windsor.

Pozivnica za bivšu suprugu princa Andrewa izazvala je u palači burne reakcije, a tada su se njezinom dolasku protivili stariji muški članovi, suprug kraljice Elizabete, princ Philipp i njihov sin, princ Charles.

Međutim izgleda kako, po uzoru na svoju buduću suprugu Meghan Markle, i princ Harry ne mari za protokole i naredbe, pa je bivšoj strini ipak poslao pozivnicu.

'Harry je donio svoju odluku. Želi vidjeti Sarah na svome vjenčanju i tako će i biti. Bilo kakve špekulacije oko njezina nedolaska tek su puka nagađanja', govori izvor blizak palači.

  • +5
Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Podsjetimo, ova 58-godišnjakinja, koja je nekad nosila titulu vojvotkinje od Yorka, bila je deset godina u braku s najmlađim djetetom kraljice Elizabete II, princem Andrewom. Kada su se 1996. i službeno rastali, Sarah je izgubila titulu i status. Razvod je uslijedio nakon velikog skandala koji je potresao kraljevstvo. Paparazzi su objavili fotografije njezina provoda na jugu Francuske s navodnim financijskim savjetnikom Johnom Bryanom.

Nakon toga dugo nije bila u doticaju s kraljevskom obitelji, već je pokrenula biznis s nekretninama u Americi. No dolaskom recesije njezin se poslovni plan srušio pa je 2010. godine bila na rubu bankrota.

Kako je vrijeme prolazilo, Sarah je ponovno stupila u kontakt s bivšim suprugom te su i dan danas u korektnim odnosima. Između ostalog, s kraljicom je ostala dosta bliska, no jednom članu obitelji posebno se zamjerila.

Radi se o princu Philippu, a on se nakon skandala zakleo da neće više nikada biti s njom u istoj prostoriji. Upravo zbog toga mnogi strahuju kako bi mogla proći čak dva kraljevska vjenčanja na kojima su njihovi susreti neizbježni.

Prvo Harryjevo, u svibnju, a potom 12. listopada vjenčanje njezine kćeri, princeze Eugenie.

Oba vjenčanja nisu državni događaji jer se ne radi o prvim nasljednicima britanske krune, kao što je to bio slučaj prije sedam godina na vjenčanju Kate Middleton i princa Williama, na kojem Sarah nije sudjelovala. Ona je za to vrijeme uživala na Tajlandu te je snimljena u spa centru. 

Vjenčanje princa Williama i Kate Middleton Autor: The Royal Family / YouTube