NIJE IŠLO

Princ Harry pokušao je izgladiti situaciju, no njegov prijedlog ostavio je sve bez riječi, a Camilla se zagrcnula čajem

22.09.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Prema pisanju nove knjige, princ Harry navodno je još ovog proljeća predložio da angažiraju 'posrednika' koji će pomiriti zaraćene strane, kako bi se razriješio kraljevski razdor, no ta njegova ideja nije realizirana

Još ovog proljeća, kada je princ Harry iz Los Angelesa stigao u London, iznio je prijedlog kako bi pokušali izgladiti situaciju zbog koje je među pojedinim članovima kraljevske obitelji postojala poveća napetost. Njegova je ideja bila da angažiraju 'posrednika', odnosno medijatora, koji bi im pomogao u rješavanju svih obiteljskih problema.

Princ Harry taj je prijedlog iznio tijekom susreta s ocem, kraljem Charlesom III i kraljicom Camillom, a zbog istog se, kažu, Camilla zagrcnula čajem.

Cijela ta priča naći će se u novoj knjizi o kraljevskoj obitelji, pod nazivom 'The New Royals', autorice Katie Nicholl, u kojoj novinarka piše o sve dubljem razdoru između Sussexovih i ostatka kraljevske obitelji nakon što su Harry i Meghan odlučili odstupiti s mjesta radnih članova i započeti novi život u Americi.

U knjizi postoje i izjave koje su, pod uvjetom da ostanu anonimni, dali bliski prijatelji kraljevske obitelji, u kojima stoji kako je vojvoda od Sussexa pokušao izgladiti cijelu situaciju, no sve se na kraju odvilo poprilično čudno zbog čega su odnosi i dalje ostali nategnuti.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Imageplotter/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autorica u knjizi piše i kako su princ William i Kate Middleton osjetili ogromno olakšanje kada su Harry i Meghan najavili svoju selidbu u Ameriku, jer su mislili kako se drama više neće nastaviti.

Inače, taj susret oca i sina, prema Nicholl, dogodio se uoči audijencije tada princa Charlesa kod kraljice Elizabete II, zbog čega je on inzistirao da Harry dođe kod njega i Camille na čaj.

  • +13
Princ William, Kate Middleton, princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Susret sa Charlesom i Camillom je bio neugodniji od njihovog čaja sa kraljicom koja je bila puno srdačnija, a svemu je kumovalo i to što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa zakasnili na dogovoreni sastanak, zbog čega je Charles imao samo 15 minuta vremena za druženje.

U trenutku kada je Harry predložio medijatora, Charles se pomalo zbunio, dok se Camilla zagrcnula čajem i isti ispljunula, nakon čega se obratila Harryju i rekla mu kako je njegov prijedlog smiješan i da svoje nesuglasice moraju riješiti sami.