VAŽNO JE ZVATI SE...

Princ George i princeza Charlotte sve su popularniji, a svi žele biti poput njih

21.09.2017 u 13:24

Bionic
Reading

Era popularnih i novih dječjih imena koja vrlo često nemaju smisleno značenje nazire se kraju. Barem ako je suditi prema posljednjim statistikama iz Velike Britanije, koje pokazuju da sve veći broj mladih roditelja izabire klasična imena. Ono što iznenađuje je i popularnost imena kraljevskih članova, od kojih nesumnjivo vode princeza Charlotte i princ George

Da svijet obožava najmlađe pripadnike britanske kraljevske obitelji, već smo to znali, ali dozu ljubavi prema dvogodišnjoj princezi Charlotte i njezinom dvije godine starijem bratu, princu Georgeu dodatno su ovih dana potvrdile statistike najpopularnijih dječjih imena, koje je iznio britanski ured za nacionalnu statistiku.

Naime njihovi podaci pokazuju da je ime Harry drugo na listi novorođenih dječaka u državi, dok je odmah iza njega, na trećem mjestu, ime George. Najpopularnije ime u Velikoj Britaniji u 2016. bilo je Oliver.

  • +4
Princ George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Čak 5263 nove bebe nazvane su prema malenom princu Georgeu, koji je definitivno miljenik javnosti. Svojim neodoljivim izrazima lica nerijetko nas podsjeti kako je, unatoč velikoj tituli koju nosi i koja ga kasnije čeka (treći u redu za titulu kralja), maleni George još uvijek samo nestašno dijete željno igre i zabave.

I dok je Harry jedno od najpopularnijih muških imena u Velikoj Britaniji, ime njegova brata, princa Williama, stoji tek na jedanaestom mjestu s 3819 novorođenih dječaka u prošloj godini koji su tako nazvani.

Što se tiče ženskih imena, najpopularnije je Olivia, ali i na toj je listi jedno zapaženo kraljevsko ime. Na 12. mjestu našlo se ime Charlotte, koje je postalo iznimno popularno nakon rođenja istoimene princeze 2015. godine. 

  • +11
Princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je ime francuskog podrijetla, čak 2596 engleskih obitelji odlučilo je svoje tek rođene djevojčice nazvati upravo tako.

Zanimljivo, ime Elizabeth, koje nosi britanska kraljica, našlo se tek na 38. mjestu ove liste, pa se može zaključiti kako su mlađi članovi kraljevske obitelji mnogo popularniji.