MJERE OPREZA

Princ Charles zbog koronavirusa ne ide u BiH, a angažmane je otkazala i kraljica Elizabeta

13.03.2020 u 21:06

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta, 93, otkazala je neke javne angažmane za sljedeći tjedan zbog koronavirusa, objavila je Buckinghamska palača u petak

'Iz razumljiva opreza i zbog praktičnih razloga u trenutnim okolnostima, došlo je do promjena u kraljičinim dnevnim obvezama sljedećih tjedana', stoji u izjavi.

Kraljica je otkazala posjete području Camden u Londonu i Cheshireu na sjeverozapadu Engleske.

'U konzultaciji sa zdravstvenim osobljem u palači i vladom, skorašnji posjeti Njezina Visočanstva Cheshireu i Camdenu bit će otkazani', navodi se u izjavi te dodaje da se 'audijencije nastavljaju kao dosad'.

Princ Charles, nasljednik britanskog prijestolja, i njegova supruga Camilla na savjet britanske vlade otkazali su put Bosni, Cipru i Jordanu, rekao je glasnogovornik kraljevskog para.

Kako je ranije priopćilo veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva, ključni dio posjeta tijekom 17. i 18. ožujka trebao je biti posjet Memorijalnom centru u Srebrenici povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida.

U pratnji predstavnika udruženja preživjelih, među kojima su trebale biti i majke koje još traže svoje nestale članove obitelji, princ Charles je trebao odati počast žrtvama.

Tijekom boravka u BiH, u Sarajevu se trebao susresti s članovima Predsjedništva BiH i predstavnicima gospodarstva, politike, kulture, civilnog društva te Oružanih snaga. U planu je bio i susret s vjerskim čelnicima u BiH kako bi odao priznanje njihovom radu na pomirenju i izgradnji razumijevanja između različitih zajednica.