PET MJESECI NAKON SMRTI

Princ Charles s tugom se prisjetio svog posljednjeg razgovora s ocem

18.09.2021 u 15:59

Bionic
Reading

Prošlo je tužnih pet mjeseci otkako je kraljevska obitelj ostala bez voljenog člana, kraljičinog supruga princa Philipa. Tek sada njegov najstariji sin i budući prijestolonasljednik odlučio je podijeliti s javnosti zanimljive detalje

U novom BBC-jevom dokumentarcu, princ Philip otkrio je detalje svog posljednjeg razgovora s ocem, princom Philipom, netom prije negoli je on u travnju preminuo.

Samo dan prije Philipove smrti, Charles tvrdi kako su on i kraljevski pomoćnici razgovarali i planirali proslavu 100. rođendana vojvode od Edinburgha.

'Razgovarali smo o tvom rođendan', riječi su koje je Charles uputio ocu, a koje je izrekao i u dokumentarcu 'Prince Philip: The Royal Family Remembers', na što mu je otac odgovorio: 'Pa, za to moram biti živ, zar ne?' Na takav odgovor Charles nije imao reći ništa drugo osim da je znao da će to reći.

Idućeg dana, samo dva mjeseca prije negoli je trebao proslaviti 100. rođendan, princ Philip je preminuo. Tužna vijest o njegovoj smrti potvrđena je službenom objavom Buckinghamske palače na Twitteru.

  • +3
Princ Charles Izvor: Profimedia / Autor: Tim Graham / PA Images / Profimedia

'S dubokom žalosti Njezino Veličanstvo Kraljica objavila je smrt svog voljenog supruga, Njegovog Kraljevskog Visočanstva, princa Philipa, vojvode od Edinburgha.'

O voljenom djedu progovorili su i njegovi unuci, a dokumentarac će se prikazati 22. rujna na BBC One.