ZAGOVORNIK ZAŠTITE OKOLIŠA

Princ Charles o odrastanju s princezom Anne: 'Uzgajali smo rajčice prilično neuspješno, ali smo se jako zabavljali'

31.08.2021 u 17:31

Bionic
Reading

Gostujući u radijskoj emisiji BBC-ja 72-godišnji princ Charels se prisjetio svog djetinjstva u Buckinghamskoj palači i strasti koja ga prati od najranijih dana

'Sestra i ja smo imali mali vrt na kraju stražnjeg dijela posjeda. Pokušavali smo uzgojiti rajčice i slične stvari prilično neuspješno, ali bilo nam je to jako zabavno', rekao je princ Charles voditelju Simonu Armitageu.

Mladom princu i princezi pomoć je ponudio glavni vrtlar londonske rezidencije kraljice Elizabete, gospodin Nutbeam.

'Bio je sjajan i pomagao je malo sestri i meni s malim vrtom kojega smo imali', prisjetio se princ Charles.

Princeza Anne je rođena manje od dvije godine nakon princa Charlesa, dok je princ Andrew rođen gotovo deset godina nakon princeze Anne, a princ Edward četiri godine nakon njega.

Ljubav prema vrtlarstvu rasla je zajedno s princom Charlesom, koji je već desetljećima zagovornik zaštite okoliša i kraljičino je imanje Sandringham pretvorio u 'potpuno organsku operaciju'.

'Mislim da je nenadmašan osjećaj pojesti nešto što si sam uzgojio. To je jedan od razloga zašto mislim da je vrlo važno pronaći načine za poticanje djece na uzgoj povrća u školi', rekao je u BBC-evoj radijskoj emisiji princ Charles.

  • +2
Princ Charles na stočnom sajmu Great Yorkshire Show u Harrogateu Izvor: Profimedia / Autor: Oli Scarff/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Walesa nedavno je podržao novu povelju o okolišu, koju je nazvao Terra Carta, čiji je cilj osigurati da velika poduzeća uključe zelene inicijative u svoje buduće planove.

U uvodnom eseju svoje povelje peterostruki kraljevski djed navodi kako smo na povijesnoj prekretnici u životima i egzistenciji sadašnjih i budućih generacija i da danas mora biti odlučujući trenutak da održivost učinimo rastućom pričom našeg vremena, a prirodu pozicioniramo kao motor naše ekonomije.

'Ne želim biti suočen s pitanjima svojih unuka i unuka drugih ljudi: 'Zašto niste učinili nešto dok ste mogli?'', rekao je u radijskoj emisiji princ Charles.