ugled na kocki

Prevare, škrtost i očaj: Tajne iz nove knjige zauvijek bi mogle uništiti ugled Beckhamovih

19.06.2024 u 06:18

Bionic
Reading

Nešto manje od godinu dana nakon što je Netflixov dokumentarac 'Beckham' prikazao slavnu obitelj kao skladnu i spremnu nadići sve izazove, izašla je knjiga koja bi iz temelja mogla srušiti njihovu toliko brižno građenu sliku u javnosti

Prema svemu sudeći, autor Tom Bower zaista si je dao oduška u biografiji 'The House of Beckham', a ona je bez imalo sumnje nastala bez bilo kakvog utjecaja Victorije i Davida Beckhama.

Nakon što je izašao njihov dokumentarac te dobio sasvim solidne kritike, pojavile su se glasine o strogoj reviziji koju je gotovo svaka scena prolazila te da baš ništa nije objavljeno bez jasne dozvole bivšeg nogometaša i danas vrlo uspješne modne dizajnerice.

Sve je toliko ulickano da je čak i scena u kojoj David pere suđe jedva naišla na odobrenje, pa je Bowerova knjiga stigla kao još veći šok na tržištu. Evo o čemu sve govori autor, spreman podići ogromnu prašinu.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Drama u noćnom klubu

Jedan od incidenata koje knjiga navodi jest sukob Davida i Victorije 2017. godine u noćnom klubu u Glastonburyju. Engleska nogometna zvijezda tada je snimljen kako se u VIP prostorima dobro provodi s proslavljenom manekenkom lady Mary Charteris, a kada ga je jedan od posjetitelja fotografirao, skočio je i prisilio ga na momentalno brisanje snimke.

No prava drama nastala je kada je privatnim helikopterom stigla Victoria, bijesna zato što joj se muž nije javljao cijelog vikenda. Navodno je par ušao u žestoku raspravu, a sve je završeno tako da je David odvučen kući, sa sinom Brooklynom kao tužnim svjedokom skandala.

Beckhamovi su nevjerojatno škrti

Knjiga obiluje opisima Beckhamovih kao iznimno škrtih u brojnim prigodama, tvrdeći čak da je Rebecca Loos odlučila progovoriti o aferi s njim jer nije mogla trpjeti Davidovu škrtost u davanju napojnica. Navodno joj je prekipjelo nakon što je dao 'siću' konobarici u madridskom Hard Rock Caffeu.

Priča o škrtosti je bezbroj; od toga da je Victoria na snimanju reklame za brend Marks & Spencer tražila naknadu za vrećicu čipsa, preko pritužbi zaposlenika koji je bio prisiljen platiti im osam funti za taksi, do činjenice da je David na glamuroznoj Unicefovoj večeri za prikupljanje sredstava naručio - najjeftinije piće od tri i pol eura.

Ne čudi to što se u knjizi našao i poveći broj tužbi za utaju poreza.

'Beckham ostavlja dojam da je izigravanje države neplaćanjem poreza jednako važno u njegovu životu kao i igranje nogometa', tvrdi Bower.

Modu su doveli do ekstrema

Bower donosi niz fotografija kojima potvrđuje Victorijinu opsjednutost tangama, saronzima i ekstremno malim dimenzijama hlačica te ističe da je David potpuno zaluđen idejom da je gej ikona - do te razine da bi to nerijetko ponavljao na glas.

U knjizi se navodi i da je Victoria nekako uspjela uvjeriti slavnog Michaela Silvera na proizvodnju toliko sitnih traperica da gotovo nitko nije mogao stati u njih. Ostale su neprodane u njegovu skladištu.

  • +2
David i Victoria Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Također, navodi se da je u svojoj prodavaonici u Dover Streetu prodavala privjeske za ključeve po cijeni od 195 eura i suknje za skoro pet tisuća eura.

'U cijelom danu prodala bi tek tri proizvoda', napominje Bower.

No najužasnije od svega jest Davidova majica s likom Adolfa Eichmanna. Da, 'onog' Eichmanna, Nijemca koji je pred sudom priznao da je zaslužan za vođenje logističkih operacija u holokaustu.

'Dobio sam tu majicu poštom od američkog obožavatelja', uzaludno se branio Beckham...

Nisu talentirani glumci

Unatoč tome što je David pokazao zanimanje za ulogu u jednom od filmova Guya Ritchieja, izvedba ovog para na raznim reklamnim snimanjima sugerira da im Hollywood nije bio zapisan u zvijezdama.

Kad se David prijavio za promociju Brylcreema za 237 tisuća eura (honorar je toliko nizak da je Victoria bila vidno ljutita), snimljena TV reklama na kraju se emitirala bez njega.

'Bili smo šokirani njegovim glasom. Nismo mogli dobiti njegovu dobru izvedbu', rekao je jedan od svjedoka sa snimanja i napomenuo da još više bilo zabrinjavajuće to što se mučio pogoditi prazan gol, često pogađajući preko grede.

Victorijino snimanje s Walkers Crispsom, na kojem je svojoj dvojnici nogu rekla da joj nimalo ne sliči i odbila jesti sam proizvod, nije prošlo ništa bolje.

'Njezin zaštitni znak, smisao za humor, nije baš dolazio do izražaja', primijetio je jedan od direktora.

Davidove poruke su odvratne

Ako je vjerovati Boweru, svaki put kada bi Beckham posjetio ured svog agenta u Londonu, pomamno bi 'škicao' svaku djelatnicu. Neke su uživale u toj pažnji, a druge su tvrdile da ih je prolazila blaga jeza.

Poruke koje sačuvala Sarah Marbeck, žena za koju autor tvrdi da je Beckham imao vezu s njom, potvrdila je potonje tvrdnje. Naime Victoriju je Beckham zvao nadimkom Wendy i isticao da pored nje moraju biti vrlo diskretni. Ali i da mašta da je jednom pokupi poput prostitutke, baš kao što je to Richard Gere učinio u 'Zgodnoj ženi'...

Očajnička želja za viteštvom

Puno toga već je napisano o Davidovim očajničkim pokušajima da dođe do viteškog statusa. Od toga da ode u svemir na tjedan dana, uz sponzorstvo diktatora iz Kazahstana i Azerbajdžana, do pomaganja Davidu Cameronu govorima protiv škotske neovisnosti.

No baš ničime nije impresionirao odbor, posebno ne svojim životnim stilom. Ono što je bio zadnji čavao na lijesu ambicija da stekne laskavu titulu viteza bio je zahtjev da Unicefu donira milijun funti - a tog iznosa novca jednostavno se nije mogao odreći.

OKRUGLIH 50

Nimalo glamurozno, ali jako zabavno! Ovako je Victoria Beckham napustila rođendansku zabavu

Pogledaj galeriju