MICHAEL GAMBON

Preminuo legendarni profesor Dumbledore iz 'Harryja Pottera'

28.09.2023 u 14:09

Bionic
Reading

Kako su potvrdili članovi njegovi obitelji, glumac Michael Gambon, koji je u 'Harryju Potteru' glumio profesora Albusa Dumbledorea, preminuo je u 83. godini života

Kako donosi BBC, 82-godišnji glumac Michael Gambon preminuo je u bolnici, od posljedica upale pluća, a uz njega su do posljednjeg trenutka bili članovi njegove obitelji.

Šira javnost najbolje ga poznaje kao profesora Albusa Dumbledorea iz šest, od ukupno osam snimljenih filmova o Harryju Potteru, a glumio je i u BBC-jevoj seriji 'The Singing Detective'.

Michael Gambon rođen je 19. listopada 1940. godine u Dublinu, a s roditeljima je kao petogodišnjak doselio u London gdje je pohađao St. Aloysius College. Od školovanja je odustao kada je imao 15 godina te se zaposlio se kao pripravnik alatničar u tvrtki Vickers Armstrong.

Michael Gambon Izvor: EPA / Autor: -

Dok je radio kao strojar upisao je studij klasične glume i diplomirao na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti. Prvi posao u dublinskom kazalištu dobio je zahvaljujući svojoj upornosti i kreativnosti, i to nakon što je na adresu Gate Theatrea uputio pismo sa životopisom u kojem je opisao svoju scensku karijeru iz mašte.