u 79. godini

Preminuo je Michael Nesmith, pjevač i gitarist popularnog američkog benda The Monkees

10.12.2021 u 20:19

Bionic
Reading

Michael Nesmith, pjevač i gitarist grupe The Monkees, preminuo je prirodnom smrću u 79. godini, a vijest o njegovoj smrti objavila je obitelj u službenoj izjavi

'S velikom tugom objavljujemo da nas je jutros napustio Michael Nesmith. Preminuo je prirodnom smrću u svom domu okružen obitelji. Molimo sve da poštuju našu privatnost u ovim teškim trenucima', stoji u službenoj izjavi njegove obitelji.

The Monkees je bio pop i rock bend koji je zaludio glazbe od 1966. do 1970. godine. Prvobitnu postavu činili su članovi Micky Dolenz, Peter Tork, Davy Jones i Michael Nesmith. Jones je umro 2012., a Tork je 2019. Nesmith i Dolenz, nastupili su u Chicagu na svojoj oproštajnoj turneji, i to prošlog mjeseca. Michael Nesmith je tim povodom izjavio kako je utjecaj grupe bio 'veći nego što je ikad zamišljao'. Naime, nend se raspao 1971. godine, no redovito su i nakon toga odlazili zajedno na turneje.

  • +4
Michael Nesmith Izvor: Profimedia / Autor: Jason Merritt/Radarpics / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nesmith je bio poznat kao autor hitova uključujući 'Mary, Mary', 'Circle Sky', 'Listen to the Band' i 'The Girl I Knew Somewhere'. 'Bili smo djeca s neobičnim ukusom u glazbi i kada smo krenuli snimati TV show, shvatili smo da se bolje snalazimo s glazbom koju sami pišemo. I tako je sve krenulo', rekao je Nesmith u jednom intervjuu 2012. godine.

Jedan od njegovih najvećih utjecaja nakon raspada grupe bilo je sudjelovanje u pokretanju MTV-a tako što je predstavio emisiju pod nazivom 'PopClips', koja je evoluirala u 24-satni video kanal.

Brojne kolege opraštaju se od njega objavama na društvenim mrežama. 'Otišao je jedan od najvećih. Počivao u miru", napisao je glazbenik Steven Page na Twitteru. 'Bio mi je prvi šef dok sam bio mlad i bez iskustva. Jako je bio strpljiv samnom, a kasnije smo postali prijatelji. Nije se bojao smrti', napisao je na TV producent John Lavenstein koji je dugo radio s Nesmithom.