U 65. GODINI

Preminuo Jack Sherman, bivši gitarist Red Hot Chili Peppersa

22.08.2020 u 17:10

Bionic
Reading

Red Hot Chili Peppersi objavili su kao je njihov bivši gitarist Jack Sherman, koji je s bendom svirao na debitantskom albumu, preminuo u 65. godini života

'Mi iz Red Hot Chili Peppers obitelji želimo Jacku Shermanu mirnu plovidbu drugim svjetovima. Jack je svirao na našem debitantskom albumu kao i na našoj prvoj američkoj turneji. Bio je jedinstven frajer i hvala mu na svim onim dobrim i lošim vremenima, kao i svemu između. Neka mu je mir na 'boogie platformi', stoji u bjavi benda na Instagramu.

Uzrok smrti glazbenika nije poznat.

Sherman je bio drugi od ukupno osam gitarista koliko ih je prodefiliralo kroz bend tijekom godina. Svirao je na albumu iz 1984. 'Red Hot Chili Peppers', bio s bendom na turneji, ali i bio koautor nekih pjesma na albumu koji je uslijedio 'Give It Away'.

Grupa je ušla u Kuću slavnih Rock and Rolla 2012, no Sherman nije bio uključen, a nije krio koliko ga je to pogodilo.

'Zaista je bolno gledati kako se slavi, a nisi uključen. Ne tvrdim da sam donio bendu nešto  posebno, ali odradio sam svoje pod teškim uvjetima i trudio se da sve funkcionira, a to je ono što se traži na poslu. I to je nepošteno', rekao je Sherman prije nekoliko godina.

U svojoj autobiografiji frontmen benda Anthony Kiedis napisao je: 'Bog blagoslovio Jacka, on je držao bend godinu dana da ne potonemo, a da nije godine koje su uslijedile vjerojatno se ne bi dogodile'.