OD 6. LIPNJA NA HBO GO-u

Premijera treće sezone serije 'Sluškinjina priča'

06.06.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Od danas su putem online video streaming usluge HBO GO dostupne prve tri epizode nove sezone serije 'Sluškinjina priča' (The handmaid's tale), a novi nastavci će slijediti četvrtkom. Premijera na HBO kanalu će biti 26. srpnja

Adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, 'Sluškinjina priča' govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom 'povratku tradicionalnim vrijednostima'. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred (Elisabeth Moss) je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. U tom strašnom društvu Offred se mora snaći među Zapovjednicima, njihovim okrutnim ženama, domaćicama marthama i svojim kolegicama sluškinjama – gdje bi bilo tko mogao biti gileadski uhoda – a sve s jednim ciljem: da preživi i pronađe oduzetu joj kćer, stoji u najavi.

Treća sezona će imati trinaest epizoda, a obilježit će ju otpor koji glavna junakinja pruža protiv distopijskog režima Gileada, u kojem se ponovo našla nakon što je na kraju druge sezone odlučila pobjeći u Kanadu sa svojom bebom. Sada će se boriti protiv režima u skoro nemogućim uvjetima. Iznenađujući ponovni susreti, izdaje i putovanje u zastrašujuće srce Gileada prisiljava sve likove da zauzmu stav, vođeni jednom buntovnom molitvom: 'Blagoslovljena bila borba'.

Izvor: Društvene mreže

U glavnim ulogama su Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley i Bradley Whitford.

Izvršni producenti serije su Bruce Miller, Warren Littlefield, Elisabeth Moss, Daniel Wilson, Fran Sears, Eric Tuchman i Mike Barker. Serija 'Sluškinjina priča' osvojila je niz prestižnih nagrada, uključujući dva Zlatna globusa i čak 11 Emmyja.