FILMSKI VIKEND

'Požuda, oprez' i 'Pakleni susjedi' na KINOTV- u

16.05.2014 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon što je prije 2005. godine osvojio Zlatnog lava za film 'Planina Brokeback', tajvanski redatelj Ang Lee ponovno je osvojio istu nagradu na festivalu u Veneciji 2007. godine za film 'Požuda, oprez'('Lust, Caution') koji u subotu u 17.35 sati možete gledati na KINOTV filmskom kanalu. 'Pakleni susjedi' ('The Joneses') sa Davidom Duchovnyjem, Demi Moore i Amber Heard u glavnim ulogama, je komedija koju na KINOTV-u gledate u subotu u 20.15 sati

Kao i u filmu 'Planina Brokeback', Ang Lee se bavi emocijama i seksom koji su neprilični za mjesto i vrijeme u kojima se radnja filma odvija.  Ovog puta, radnja je smještena u Šangaj 1938. godine, kada se mlada Chia Chi (Tang Wei) uključuje u glumačku družinu a to su zapravo članovi pokreta otpora. Njezin je zadatak da zavede gospodina Yeea (Tony Leung) koji je suradnik japanskih okupatora, te ga namami u klopku kako bi ga pripadnici otpora ubili. Plan u posljednji trenutak propada jer je Yee otputovao. Tri godine kasnije, svi se ponovno susreću i Chia Chi ponovno treba zavesti Yeea koji je sada šef policije u Šangaju. Postaju ljubavnici, film je prepun scena seksa, a Chia Chi više nije sigurna želi li predati Yeea članovima pokreta otpora.

U filmu 'Pakleni susjedi',  David Duchovny i Demi Moore glume savršeni bračni par Jones, uspješni su, zgodni, njihova djeca polaze elitne škole, zbog čega im susjedi zavide. Međutim, ništa nije onako kako se čini, pa tako ni obitelj Jones nije ono što vidite na prvi pogled – oni su zapravo marketinški proizvod! Film je izvrsna kritika današnjeg konzumerističkog društva koji vas mora zapanjiti i nasmijati.