U SVIBNJU 2019.

Poznat datum premijere novog nastavka kultnog filmskog serijala

26.04.2017 u 18:07

Bionic
Reading

Filmski studiji Disney objavili su da će deveta epizoda 'Ratovi zvijezda' biti premijerno prikazana 24. svibnja 2019., a premijeru nove epizode iz sage 'Indiana Jones' odgodili su za godinu dana

Holivudski filmski studiji objavili su vrlo malo pojedinosti o novom filmskom ostvarenju iz galaktičke sage, koji još nema naslov. Poznato je tek da scenarij potpisuju Colin Trevorrow i Derek Connolly, koji su već zajedno radili 'Jurski svijet' i njegov nastavak.

Glumci John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver i Oscar Isaac trebali bi se ponovno okupiti u 9. nastavku Zvjezdanih ratova, a snimanje bi trebalo početi 2018.

Filmovi u seriji 'Zvjezdanih ratova' uobičajeno su premijerno prikazivani sredinom godine sve do epizode 'Sila se budi' i nastavaka kojih su premijere bile u prosincu 2015., prosincu 2016., a u prosincu se očekuje i osmi nastavak 'Posljednji Jedi'.

Najava premijere 9. epizode za svibanj 2019. godine znači da se Disney vraća tradiciji proljetnih premijera čemu su se nadali mnogi obožavatelji.

Peta epizoda u seriji filmova 'Indiana Jones', a ni ona još nema naslov, odgođena je do 10. srpnja 2020. Time se omogućuje snimanje 'remakea' 'Kralja lavova', koji će režirati Jon Favreau, a premijera se očekuje 19. srpnja 2019.

Inače, u petak, 14. travnja, dobili smo prvi trailer novog nastavka iz serijala, 'Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi' koji u kina stiže 15. prosinca ove godine. 

Deveti film iz sage o Jedijima, za sada jednostavno nazvan rimskim brojem devet 'IX', bit će jedanaesti film iz tog kultnog ZF serijala.