The Garden Brewery

Poziv na ples uz pet najvećih hitova Tensnakea, glavne zvijezde house subote na A Weekend Block Partyju

22.03.2019 u 16:40

Bionic
Reading

Open-air gradski festival na Žitnjaku u drugom izdanju uz dub, hip hop, house i soul velikane od 28. do 31. ožujka u dvorištu The Garden Brewery

Veliko ime A Weekend Block Partyja, sjajni njemački producent Tensnake, preuzima house subotu, 30. ožujka, u dvorištu The Garden Breweryja. Zagrebački festival pod otvorenim nebom vraća se sljedeći tjedan i to uz četiri dana žanrovski podijeljena na dub i reggae, hip hop, house i soul, a sve to u kombinaciji s craft pivom i hranom, dućanom ploča i merchandisea, otvarajući sezonu događanja pod otvorenim nebom, a ujedno najavljujući ljetne festivale. Sve to u maniri prave kvartovske zabave!

Subotnju house večer režira Tensnake koji dolazi live u dvorište pivovare. Od 2006. izdaje glazbu za vlastitu i prijateljske etikete, dobivajući hvalospjeve od glazbenih znalaca i kolekcionara, a njegov EP “In The End (I Want You To Cry)” iz 2009. završio je na prvom mjestu djhistory.com. Iduće godine je singl “Coma Cat” postao zarazni megahit koji je zavladao plesnim podijima i radijskim postajama diljem svijeta, a Tensnakea nazivaju pionirom i izrazito preciznim kreatorom moderne plesne glazbe.

Izvor: Društvene mreže

Veliki klubovi, glazbeni znalci i brojni obožavatelji hvale njegovo umijeće čija glazba može premostiti žanrovska ograničenja, a često ga nazivaju producentom producenata. Hvaljeni debitantski album “Glow” izrodio je i suradnju s Nile Rodgersom, singl “See Right Through” bio je u 5 najprodavanijih na Beatportu, a kao vlasnik etikete True Romance neumorno nastavlja s vlastitim izdanjima, remiksira imena poput Little Dragon, Lana Del Ray i Aloe Blacc te priprema novi album.

Izvor: Društvene mreže

Album prvijenac “Glow” sadrži brojna gostovanja poput već navedenog Nilea Rodgersa, zatim Mneka, Jamie Lidella, Jacques Lu Conta, ali se na njemu ipak vokalno istaknula Fiora, australska glazbenica s adresom u LA-ju, koja je gostovala na čak sedam pjesama ovog albuma.

Izvor: Društvene mreže

Možete reći što god hoćete za Marca Niemeskija (Tensnake) ali već od početka svoje karijere on je imao nepogrešiv sluh za napraviti hitove koje osvajaju plesne podije. "Coma Cat" je postavio ljestvicu visoko, ali to nije bio problem za ovog producenta. Singl "Something About You" iz 2011. koji miješa zvuk 80-ih s okusom old school housea i drskim electro disco elementima, te zaraznim vokalnim samplovima, također je postigao impresivnu reakciju kod publike.

Izvor: Društvene mreže

Sanjivi house groove uz gitarske rifove i mutne vokale dolazi u singlu “Desire” iz 2016. i momentalno mentalno transportira na daleki privatni otok te priziva ljetnu atmosferu i bezbrižno opuštanje. Uz ovih pet pjesmama sigurno je da ste spremni za plesnu house subotu na A Weekend Block Partyju.

Izvor: Društvene mreže

Uz Tensnakea pravu plesnu groznicu donose i lokalne snage;. M.I.L.E. koji slovi za kultno ime zagrebačke scene, rezident Mastersa LukadeLux, te Big Danny Kane koji jamči ples uz funk i disco selekciju.

Ulaznice pronađite u Entrio prodajnim sustavima, PDV shopu i The Garden Breweryju.