sjećanje na nekadašnja vremena

Povratak u prošlost: Barbara Nola kao Krystle Carrington

18.09.2017 u 12:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer na programu HRT-a počinje se emitirati 'najpaprenija' domaća serija u ovoj sezoni. Riječ je o četverodijelnoj seriji 'Čuvar dvorca' redatelja i scenarista Lukasa Nole, a Barbara Nola, koja u njoj glumi tajnicu Borisa Bišćana, u izvedbi Ive Gregurevića, prisjetila se snimanja i povratka u nekadašnja vremena u kojima se zbiva radnja

Serija 'Čuvar dvorca' bavi se djelovanjem Udbe te ratom emigracije i hrvatskih tajnih službi tijekom 80-ih godina, a Barbara Nola se našalila na račun svoje frizure kakvu nosi u seriji i na svom profilu na Facebooku objavila fotografiju uz potpis 'Ja u seriji 'Čuvar dvorca' ili kako je Krystle Carrington zaglavila u Udbi!'.

'Takve zurke su se furale u to doba. Bile su popularne takozvane karingtonke. Tada sam bila mlada djevojka, ali nisam nosila takvu frizuru, već sam imala dugu, raščupanu kosu', rekla je glumica kroz smijeh za tportal.

Ispričala je što će uvijek pamtiti s tog snimanja.

'Bilo mi je suludo snimati na tim lokacijama, činilo mi se kao da sam ušla u vremeplov. Titova slika gledala me sa svakog zida, posvuda su bila znakovlja prošlog vremena, a i kostimografija je bila autentična, tako da sam se često pitala gdje sam to. (smijeh) Uvijek ću se sjećati kako smo se smrzavali u Kumrovcu, ali bilo nam je zabavno jer je sudjelovalo puno mladih i talentiranih glumaca. Radilo se brzinom svjetlosti, kao da smo stalno trčali. Baš nam je bilo lijepo', kaže Barbara.

Serija je puna sjajnih glumačkih ostvarenja. Tako je već na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu Vinko Kraljević osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji, a osim njega i Barbare Nole, u 'Čuvaru dvorca' su Ivo Gregurević kao Boris Bišćan, Goran Bogdan kao Zeman, Iva Babić kao Maja, Gorana Škoru glumi Matija Čigir, Zdravka tumači Bernard Tomić, a kapetana JNA Uzelca Franjo Dijak.

,
  • +10
Barbara Nola Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL